Gaziantep Dülük Tabiat Parkında lale devri

Gaziantep Dülük Tabiat Parkında lale devri

Gaziantep Dülük Tabiat Parkı'nda ekilen bin bir çeşit lalenin büyümesi ile parkta rengarenk görüntüler ortaya çıktı.

Dülük Tabiat Parkı'nda ekilen bin bir çeşit lalenin büyümesi ile birlikte parkta rengarenk görüntüler ortaya çıkarken, Tabiat parkında inceleme yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, lalelerin oluşturduğu doyumsuz manzaraya hayran kaldığını söyledi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Tabiat Parkı'na dikilen bin bir çeşit lale gün yüzüne çıktı. Çeşit çeşit renklerle birlikte, değişik motif ve lale figürleri, Dülük Tabiat Parkı'na rengarenk bir görüntü oluşturdu.

Bu yıl şehir merkezine çok az miktarda çiçek dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Fadıloğlu, “Amacımız ise bu yıl yalnızca Dülük Tabiat Parkı'nda lale ekimi yaparak, yeni temalar oluşturmaktı. Ekiplerimiz değişik motifleri yapmaya başladı. Tabi yaklaşık 3 ay toprağın altında kaldı. Gün geçtikçe, güneşi gördükçe ve baharın gelmesiyle birlikte laleler açmaya başladı. Burada Türkiye haritasından tutturun, kuğu, akan dereye kadar değişik motifleri hayata geçirdik. Bununla birlikte Dülük Tabiat Parkı'nda 'Lale Devri' diye bir kampanya başlattık.” dedi.

Fadıloğlu, “İnsanlar, İstanbul'da olduğu gibi Emirgan’a gidip nasıl ki laleleri seyrediyorsa bizim de amacımız Gaziantep’te bunu gerçekleştirmek. Tabi bizim amacımız müsriflik değil, bu güzelliği şehrimizde yaşatmak. Buradaki bu laleler sezonu bittikten sonra, yeniden yumruları toplanıyor, bir ertesi yıl yeniden kullanılıyor. Burada daha yaşanabilir bir ortam elde etmek adına arkadaşlarımız bu tür çalışmaları devam ettirdi. Bunların içerisinde çok değişik renklerde, çok değişik desenlerde laleleri milletimizin görmesine imkân sağladık. Gerçekten çok güzel, etkileyici ve rengârenk manzaralar ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatçılığı Derneği ile birlikte bir çalışma yapılarak, bir katalog da oluşturacaklarını da kaydeden Fadıloğlu, “Bu çalışma neticesinde inşallah güzel bir katalog çalışması da olacak. Dülük Tabiat Parkındaki lalelerin değişik formlarının resimlerini sergilemiş olacağız. Burada amacımız hem bu şekildeki yarışmayla daha çok insanın gelip laleleri görmesini sağlamak, diğer taraftan da o katalog sayesinde de bu laleleri kayıt altına almak. Her yıl bunu geliştirerek devam ettireceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi Gaziantepli vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Biz de onlara hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Dülük Tabiat Parkı içerisinde gezen vatandaşlar ise çeşit çeşit renklerle lalelerin süslediği Biyolojik Gölet ve Biyolojik Şelalenin oluşturduğu manzaraya hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Lalelerin muhteşem görüntüsüyle birlikte kartpostallık manzaraların oluştuğu Dülük Tabiat Parkı’nda eşleri ve çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektiler.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler