Dünya döndükçe Hazreti Muhammed'e olan sevgimiz bitmeyecek

Dünya döndükçe Hazreti Muhammed'e olan sevgimiz bitmeyecek

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı siyer sınavına katılan Gümüşhaneliler, dünya döndükçe Hazreti Muhammed'e olan sevgilerinin bitmeyeceği mesajını verdiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfının Türkiye genelinde düzenlediği "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Siyer Sınavına katılan Gümüşhaneliler, Hazreti Muhammed'e olan sevginin zaman üstü bir muhabbet olduğunu ve dünya döndükçe bu sevginin bitmeyeceğini ifade ettiler.

Saat 11.00'de başlayan sınava Gümüşhane'de yaklaşık bin 100 kişi katıldı. Gümüşhane'nin 5 ilçe ve 2 beldesinde yapılan sınava 4 farklı kategoride katılan bay-bayan adaylar, kitapçıklardaki soruları cevaplamak için ter döktü.

Türkiye genelinde 200 bine yakın kişinin katıldığı sınav hakkında konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Gümüşhane Koordinatörü Ömer Arslan, yoğun ilginin olduğu sınavın beklendiği gibi geçtiğini kaydetti. 

En büyük kazancımız Peygamber Efendimizin hayatının anlaşılması

Siyer sınavına yaklaşık bin 100 kişinin katıldığının altını çizen Arslan, bu yıl Siyer Sınavı'nın 8'incisinin düzenlendiğini, Gümüşhane'nin Merkez, Kelkit, Köse, Şiran ve Torul ilçelerinin yanı sıra Aktaş ve Altınpınar beldelerinde de sınavın gerçekleştiğini belirten Arslan, yoğun katılımın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Vakıf olarak düzenledikleri Siyer Sınavının amacının, Hazreti Peygamber'in örnek yaşantısı ve nebevi metodunu 7'den 70'e toplumun her kesimine yaymak olduğunu belirten Arslan, "Gümüşhane'de yüzlerce aile sınav için siyer okuyor. Bu durum toplum adına sevindirici bir tablo. Sınava katılanlar, Peygamber Efendimizin hayatını büyük bir ilgiyle okuyorlar. Siyer sınavları, Peygamber efendimizin hayatının anlaşılması noktasında çok faydalı oluyor. Vakıf olarak en büyük kazancımız ve mutluluğumuz budur." diye konuştu.

Siyer sınavıyla ilgili duygularını dile getiren katılımcılar, Hazreti Muhammed'e olan sevginin zaman üstü bir muhabbet olduğunu ve dünya döndükçe bu sevginin bitmeyeceğini ifade ettiler.

Sınava ilk kez katıldığını söyleyen 5'inci sınıf öğrencisi Mert Can, "Siyer sınavına başlarken heyecanını dizginleyemedim. Sınav benim açımdan iyi geçti, sınavı çok beğendiğim ve sınava katılmaktan mutluluk duydum. Önümüzdeki senelerde tekrar bu tarz sınavlar yapılırsa inşallah tekrar katılacağım." ifadelerini kullandı.

Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan kitabı defalarca okuduğunu söyleyen Can, Hazreti Peygamberin hayatını öğrenmekten memnun olduğunu belirtti.  

Sınava katılan bir başka yarışmacı olan Muhammed Ali Ateş, "Bu sınav sayesinde Peygamberimizi tanıdık, hayatını öğrendik ve bunun için çok mutluyuz. İnşallah bu sınavların devamı gelir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.