Dünya Helal Vakfı kuruldu

Dünya Helal Vakfı kuruldu

GİMDES öncülüğünde, hayırsever gönüllülerle beraber Helal ve Tayyim yaşam sistemi kurulması amacıyla Dünya Helal Vakfı İstanbul’da kuruldu.

GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği) ve bu derneğe bağlı İktisadi İşletme Kurumu (GİMDES Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü) öncülüğünde, hayırsever gönüllülerle beraber Helal ve Tayyim yaşam sistemi kurulması amacıyla Dünya Helal Vakfı kuruldu.

Vakıf hakkında verilen bilgilendirmelerde, Vakfın merkezinin İstanbul’da olduğu ve amacının ise Türkiye ve dünyada ortak helal standardı uygulaması ve belgelendirilmesi ile ilgili çalışmalar yapmak olduğuna dikkat çekildi.

Bütün ihtiyaç maddelerinde İslami kriter ve teknik inceleme şartı

Gıda maddeleri, kozmetikler, ilaçlar ve temizlik ürünleri başta olmak üzere tüketicilerin kullanabileceği bütün ihtiyaç maddeleri ile ilgili İslami kriter ve standart belirlenmesi şartlarına vurgu yapılırken, teknik inceleme sonucu şartlara uyan ürünlere ‘’Helal Sertifikası” verileceğinin de altı çizildi.

Açıklamada, insanların kullandığı bütün gıda ve ihtiyaç maddelerinin inancı bakımından serbest olup olmadığı, sağlık bakımından temizlik ve fayda taşıyıp taşımadığı gibi hususlarda ‘bilinçli insan ve bilinçli toplum’ yetiştirilmesi konusunda çalışma ve araştırmalar yapılacağı belirtildi.  Kişilere, özel ve tüzel kurum ve kuruluşlara, Hükümet ve Millet Meclisi gibi organlara bu hususta danışmanlık yapmak ve üretilen projeleri ve önerileri sunmak, “gıda ve ihtiyaç maddeleri” hakkında duyarlılık ve bilinç kazandıracak çalışmalarda bulunmak gibi faaliyetlere de yer verileceği vurgulandı.

Öte yandan vakıf kapsamında her türlü sosyal, siyasal, eğitim, kültür-sanat, iktisadi, ticari ve benzeri faaliyetlerin yer aldığı kaydedildi.

Vakfın bazı faaliyetleri ile ilgili olarak ise şu ifadelere yer verildi: “Vakıf, amacına ulaşmak için şu çalışmaları yapar; Ülkemizde gıda, temizlik ve temel ihtiyaç maddeleri ile ilaç ve sağlıkta kullanılan diğer maddelerin niteliği, içeriği ve kazandırıp kaybettirdikleri bakımından bilinçlenme ya da bilinçlenmeye engel olma ile ilgili çalışmaları ve uygulamaları araştırmak, belirlemek, elde ettiği sonuçları kamuoyuna, ilgili kişilere ve mercilere duyurmak, ‘Gıda’, ‘ilaç’, ‘sağlık malzemeleri’, ‘temizlik ürünleri’, ‘kozmetik mamulleri’, ‘helal’, ‘haram’, ‘beslenme’, ‘ihtiyaç maddeleri’ vb. konularda bilimsel ve akademik inceleme ve araştırmalar yapmak, yaptırmak ve bu alandaki gelişmeleri izlemek, değerlendirmek, müdahil olmak, etkilemek ve sonuçları kamuoyuna ve ilgililere duyurmak.” (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler