'Dünya Hemşireler Günü' kutlandı

'Dünya Hemşireler Günü' kutlandı

12 Mayıs 'Dünya Hemşireler Günü' Batman'da sağlık camiası tarafından kutlandı.

Tüm dünyada hemşirelik mesleğinin öncü ismi olarak kabul edilen Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs 'Dünya Hemşireler Günü'nü takip eden hafta  Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Hemşireler Haftası nedeniyle yapılan kutlamalara Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Batman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. İzzet Gök, hemşireler, ebeler ve sağlık camiasından birçok kişi katıldı.

Kutlamada hemşireler ve ebeler mesleğinin önemini açıklayan   Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, hemşirelik zor çalışma şartları gerektiren insan sevgisiyle dolu sabır ve hoşgörü kavramını içinde barındıran zor ama onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Bodakçi, "Temel sorumluluğu toplumun sağlığını yükseltmek, sağlıklı bireyin sağlığını korumak ve hastalıklı bireyi tedavi etmek olan ve bunları yaparken de bilgili, ahlaklı ve vicdanlı davranmayı kendine şiar edinen bu yüce mesleğin mensubu fedakar hemşirelerimizin Hemşireler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar  diler, sağlıkçıya şiddetin olmadığı yarınlar dilerim." şeklinde konuştu. (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.