Dünya Kudüs Günü Platformundan basın açıklamasına davet

Dünya Kudüs Günü Platformundan basın açıklamasına davet

Ramazan ayının son cuma günü tüm dünyada ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede; yürüyüş, basın açıklamaları ve benzeri etkinlikler düzenlenmektedir.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın da içerisinde bulunduğu kutsal toprakların Siyonistler çetelerce işgal edilmesinin üzerinden 71 yıl geçti. Müslümanlar arasında bilinç oluşturmak ve Kudüs davasını canlı tutmak amacıyla son 40 yıldır Ramazan ayının son cuması “Dünya Kudüs Günü” olarak kutlanmaktadır.

İstanbul Fatih Camisi'nde kılınacak Cuma namazının ardından yapılacak yürüyüş ve basın açıklaması hakkında bilgi veren Dünya Kudüs Günü Platformu Genel Sekreteri Mehmet Şahin, konuya duyarlı herkesi programa davet ettiklerini ifade etti.

Şahin, “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı yıllardır işgali altında tutan Siyonist çetelerin bu zulmünün sona erdirilmesi ve Kudüs’ümüzün özgürlüğü için alanlara yürüyoruz. 40 yıldır Ramazan ayının son cuma günü tüm dünyada duyarlı müslümanlar tarafından ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenip Siyonist rejimin zulümleri hatırlatılmaktadır.

Günümüzde azgınlıkta hiçbir sınır tanımayan Siyonist rejim,  ümmetimizin kutsallarına ve değerlerine saldırmakta, geçmişte hiç görülmediği kadar pervasızca özellikle Filistin ve Kudüs üzerinde alçakça ve namertçe hesaplar yapmaktadır. Böyle bir durum genelde bütün dünyanın özgürlükçü insanlarını özelde de bölgemiz ve ülkemizdeki bütün Müslümanları her zamankinden daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıya bırakmaktadır. Dünya Kudüs Günü’nde Kudüs’le olan ahdimizi, misakımızı yenilemek ve tüm dünyaya Kudüs’ün Filistin’in ebedi başkenti olduğunu haykırmak için çeşitli STK’lar olarak oluşturduğumuz ‘Kudüs Günü Platformu’ adına 31 Mayıs 2019 Cuma günü, Cuma namazında Fatih Camii’nde buluşup Saraçhane parkına geçerek kitlesel basın açıklaması düzenleyeceğiz. Duyarlı tüm Müslümanları programımıza bekliyoruz. ”diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.