Dünya kurulalı hak ve batıl çatışma halindedir

Dünya kurulalı hak ve batıl çatışma halindedir

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Kut'ül-Amâre Zaferi'nin 103'ncü yılı münasebetiyle düzenlenen programda, dünyanın kurulduğu günden beri hak ve batılın çatışma halinde olduğuna vurgu yapıldı.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Bağlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kut'ül-Amâre Zaferi'nin 103'ncü yılı münasebetiyle bir programı düzenlendi. Burada konuşan Araştırmacı-Yazar Cuma Hündür, dünyanın kurulduğu günden beri hak ve batılın çatışma halinde olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Kût’ül-Amâre Zaferi ile ilgili sinevizyon gösteri yapıldı. Ardından öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi yapıldı.

Programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Cuma Hündür, dünya kurulduğundan beri hak ve batılın mücadele ettiğini ve Kût’ül-Amâre savaşının asıl amacının da Müslümanlar arasında halifeliği ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.  

Hündür, "Dünya kurulalı belli mutlaka bir hak ve batıl çatışma halindedir. Hak hakkı anlatmış, batıl da batılı anlatmıştır. Ama vahiye dayalı adalet, dünyaya örnek bir sistem getirmiştir. Hazreti Muhammed'in barış, insanlık, kardeşlik ve insan onuruna yakışan bir adalet timsalini dünyaya tanıtmışız. Kût’ül-Amâre Zaferi'nin önemi nedir?  Arkadaşlarımız çok güzel bir şekilde anlattılar. Düşman İngiliz'dir, neden İngiliz? O dönemin sömürgeci gücü İngiltere olduğu için biz İngiltere'yi düşman olarak kabul ediyoruz. İngiltere'nin asıl maksadı Kût’ül-Amâre ve Çanakkale'yi zapt etmek değildir." diye konuştu

Hündür, şunları söyledi:

"Kût’ül-Amâre Zaferi'nin asıl nedeni Kût’ül-Amâre denilen iki tane Osmanlı’nın kasabası veya o dönemde vilayet muhafaza olarak kabul edildiği yer değildir. Nedir İngiltere'nin isteği? Birinci Dünya Savaşı öncesi ve sonrası Osmanlı İmparatorluğunu ve İslam âleminin ayakta bulunduran halifeliği esir alıp, halifelik sistemini ortadan kaldırıp dünyanın manevi liderliğini kendi dünyasında, kendilerine esir olan Vatikan'da papaya teslim edilme şeklidir. Eğer İslam âleminin siyasi düşüncesi ve birlikteliğini koruyan halifelik ortadan kalkarsa dünyanın tek manevi lideri Roma'daki Vatikan temsilcisidir."  

Program sonunda ilçe Kaymakamı Furkan Duman tarafından Araştırmacı-Yazar Cuma Hündür'e plaket takdim edildi.

Hilvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Araştırmacı- Yazar Cuma Hündür, İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Milli Eğitim Müdür Sinan Ateş, Emniyet Müdürü Salih Köse, Belediye Başkan Vekili Mahmut Nedim Toprak, Jandarma Komutanı İsmail Tanrısever-  HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.