Dünya Mustazafları Diyarbakır'da fotoğraf sergisiyle anlatıldı

Dünya Mustazafları Diyarbakır'da fotoğraf sergisiyle anlatıldı

Diyarbakır'da, Halepçe katliamının yıldönümü ve Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle resim sergisi açıldı.

Halepçe katliamının yıldönümü ve "Dünya Mustazaflar Haftası" kapsamında Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi fotoğraf sergisi açtı. Hazreti Süleyman Camii Yerleşkesinde açılan fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fotoğraf sergisini ziyaret eden vatandaşlar, fotoğraflardan çok önemli derslerin çıkarılabileceğini belirttiler.

Sergiyi ziyarete gelen Muhammed Polat, Müslümanların yekvücut olması gerektiğini vurguladı.

Polat, "İnsanlarımız katlediliyor, bizim elimizden bir şey gelmiyor, bir şey yapamıyoruz. Bunlara karşı gelmemiz gerekirken, elimizden bir şey gelmiyor, sadece onlara dua ediyoruz. Müslümanlar olarak bir olmamız, birbirimize yardımcı olmamız ve sıkıca bağlanmamız lazım. İslam ümmeti ihtilaflar yüzünden birbirinden ayrılmış durumda. Bir olmamız gerekirken, aramıza ihtilaflar girmiş durumda. Bu da ancak birbirimize ulaşmamız, yaklaşmamız, iyi davranmamız ile gerçekleşebilir." şeklinde konuştu.

Açılan sergi hakkında açıklamalarda bulunan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şerif Kaçan, "Malumunuz bugün Halepçe katliamının yıldönümü. Amacımız; başta Halepçe katliamı olmak üzere son yüzyılda yaşanmış katliamları halkımıza, Müslümanlara hatırlatmak, bilmeyenlere duyurmak. Müslümanların son yüz yılda yaşamış olduğu acıları hem yâd etmek hem de tekrar yaşanmaması için dünya gündemine taşımak… 'Dünya Mustazaflar Haftası' nedeniyle bu sergiyi açmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşanan zulümlerin sebebinin, Müslümanların bir arada olmayışından kaynaklandığını belirten Kaçan, "Malumunuz yaşanan zulümlerin temel sebebi, zalimlerin zulmü olsa da, Müslümanların bir arada olmayışı, birbirlerine sahip çıkmayışı, birbirlerinin acılarından haberdar olmayışı zalimleri zulümlerinde daha bir cüretkâr kılıyor. Dolayısıyla buradan doğusundan, batısına tüm Müslümanlara çağrımız, kardeşliklerini pekiştirmeleri, bir araya gelmeleri, Allah'ın ipine hep birlikte sımsıkı sarılıp, zalimlerin karşısında olup, mazlumların yanında olmaları çağrısında yapıyoruz." dedi.

Yeni Zelanda'da 2 camiye yapılan Haçlı terörüne de değinen Kaçan, son olarak şunları kaydetti:

"Açıkçası her gün yeni bir zulüm, yeni bir katliam, yeni şehitler veriyoruz. Bunun Yeni Zelenda ya da bizim coğrafyamızda olmasının çokta bir önemi yok. Ama Yeni Zelanda da olması da şunu bize gösteriyor ki zalimler nerede olursak olalım, bize düşmandırlar, Müslümanlara düşmandırlar, zulümlerini icra ediyorlar. Bizim de her yerde Müslümanlar ile beraber olmamız gerekir."

Resim sergisinin 3 gün boyunca farklı yerlerde sergileneceği belirtildi. Resim sergisinin; yarın saat 10.00 ile 17.00 arası Seyrantepe Spor Salonu'nun önünde ve Pazartesi günü de saat 10.00 ile 18.00 arası Park Orman Urfa Yolu Caddesi'nin girişinde sergileneceği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler