Dünya Srebrenitsa`dan ders çıkarmadı

Dünya Srebrenitsa`dan ders çıkarmadı

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Lagumciya, dünyanın Srebrenitsa`dan ders çıkarmadığını belirterek, bu nedenle Mısır ve Suriye`de katliamların hala devam ettiğini söyledi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya, dünyanın Srebrenitsa`da yaşanan soykırımdan gereken dersi çıkarmadığını, bu yüzden Suriye`deki katliamların hala devam ettiğini söyledi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Lagumciya, Bosna Hersek`te yapılan ve Suriye`de tekrarı yaşanan katliamın en önemli dersinin, "bu tür kompleks çatışmaların en başında durdurulması ve bu tür kötülükleri başlatan kişilerle müzakere yapılmaması" olduğunu söyledi.

İnsanı yardımın gecikmesinin, yapılan kötülüklerin çoğalması ve insanların ölmesine yol açtığını ifade eden Lagumciya, "Bu ahlaki sınırı aştığımızda ise, sadece bu çatışmaları durdurmak istiyoruz ve çatışmaları kimin ve neden başlattığı önemimi kaybetmiş oluyor. Önemli olan sadece bir uzlaşı bulmak oluyor fakat böyle bir uzlaşı, güvenliği uzun vadeli istikrarı ve ülke gelişimini sağlayamıyor" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.