Dünya Su Günü’nde farkındalık etkinlikleri yapıldı

Dünya Su Günü’nde farkındalık etkinlikleri yapıldı

​İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ, “22 Mart Dünya Su Günü” dolayısıyla şehrin farklı noktalarında bir dizi etkinlik düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ, “22 Mart Dünya Su Günü” dolayısıyla şehrin farklı noktalarında bir dizi etkinlik düzenledi. Levent Metro İstasyonu’nda su israfı ile ilgili sosyal deney yapılırken, metro, metrobüs ve alışveriş merkezlerinde stantlar kurularak vatandaşlar bilgilendirildi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1993 yılında “Dünya Su Günü” olarak ilan edilen 22 Mart tarihi, dünyanın birçok kentinde olduğu gibi İstanbul’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İSKİ, bu günün anlam ve önemine binaen şehrin farklı noktalarında bir dizi farkındalık etkinliği düzenledi.

Dünya Su Günü’nde; su kaynaklarının korunmasına dikkat çeken etkinlikler ile yaşam kaynağı olan suyun önemi bir kez daha gözler önüne serildi. İSKİ tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle; canlı yaşamı ve doğal dengenin korunması için büyük önem taşıyan su kaynaklarının bilinçli, duyarlı ve akılcı kullanımının gerekliliği konusunda farkındalığı yüksek bir nesil yetiştirmek ve insanları su sevgisi etrafında buluşturmak amaçlandı.

Metro istasyonunda sosyal deney

İBB İSKİ tarafından “Su Bilinci Oluşturmak ve Tasarrufa Özendirmek” amacıyla Levent Metro İstasyonu’nda bir sosyal deney gerçekleştirildi. Sosyal deney ile sokak çeşmelerine benzeyen bir sebil kurularak, boşa akan çeşmeye yolcuların müdahale edip etmediği ölçüldü. Sosyal deney ile ilgili hazırlanan video metro, metrobüs, tramvaylarda ve sosyal medya platformlarında yayınlandı.

Şehrin sembolleri mavi ışıkla aydınlanacak

Ayrıca İstanbul’un simgeleri haline gelen  Galata ve Beyazıt Kuleleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü Dünya Su Günü nedeniyle bu gece suyu anımsatan mavi ışıklarla aydınlanacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.