​"Dünya var oldukça Kudüs bizimdir"

​"Dünya var oldukça Kudüs bizimdir"

​İşgalci ABD'nin Kudüs kararı Gaziantep’te düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla kınandı.

İşgalci ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla kınandı. Açıklamada, dünya var oldukça Kudüs’ün Müslümanların olduğu vurgulandı.

Öğle namazının ardından Ulu Cami’de düzenlenen basın açıklamasını TÜGVA Gaziantep Şubesi adına Abdullah İnce okudu. İnce, "Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun Müslümanlar için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz." dedi.

Cami avlusunda toplanan kalabalık ellerinde "Kudüs Bizimdir","Katil İsrail, Filistin’den Defol" "Mescid-i Aksa Bizimdir, Bizim Kalacak" ve "Mescid-i Aksa Onurumuzdur" dövizlerini açtı.

Her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğine dikkat çeken İnce, "Dün kendilerini muasır medeniyetler seviyesinde gören ve Avrupa’nın merkezinde, Bosna’da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken, Suriye’de her gün bir insanlık dramı yaşanırken Arakan’da naklen soykırımlarda kimyasal silahlarla masum çocuklar, kadınlar katledilirken milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir." dedi.

Trump'ın Kudüs kararının hadsizlik olarak nitelendiren İnce, "Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, diğer bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu olan Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ü işgalci İsraillilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık BOP çerçevesinde de adım adım işgal altına alınmıştır. TV’lerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir" diyen İnce, şunları söyledi:

"İslam’ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammed’inin yasaklanması ve son olarak ise Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu bütün İslam âlemine hatırlatıyoruz. İslam alemini reel politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan, İsrail’den değil Allah'tan korkmaya ve O’na teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir."

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni dünyadaki bütün düzensizliğin müsebbibi olarak gördüklerini ifade eden İnce, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da hakkın daveti ezan susturulmaya çalışılırken ve avluda savunmasız erkek ve kadın kardeşlerimiz şehit edilirken bu mezalimi dillendirmenin dahi antisemitizm olarak yaftalanması güçlünün haklı olduğu çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin sonucudur. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan ve güçlünün haklı olduğu bir uluslararası hukuk sisteminin ve onun ikiyüzlü kullanışlı araçlarını ret ediyoruz. Filistin’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Cezayir’de, Moro’da, Etiyopya’da, Bosna’da ve Arakan’da yaşanan kıyımlar gözümüzün önünde iken terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin kullandığı bir algı aracı olduğunu çok iyi biliyoruz. Sömürgeci ülkeler ırkçı Siyonizm ideası merkezinde ilkel, barbar ve bencilce daha fazla tüketim ve İslam düşmanlığı motivasyonları ile yeni bir küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı çıkmaz bir yola sürüklemektedir." şeklinde konuştu.

İnce, "Şu açıkça bilinmelidir ki New York’un bir gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar Kudüs’ün bir anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki Theodor Herzl’ın rüyasıyla hareket edenler bu çağın Selahattinlerini ve Abdülhamidlerini de hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaklardır. İslam coğrafyalarında yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen ve kadınlarının namuslarına tecavüz edilen, ilk kıblesine el uzatılan İslam dünyasının mensuplarına sesleniyoruz daha neyi bekliyorsunuz, daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak ve görmezden geleceksiniz?" diye sordu.

Dünya var oldukça Kudüs’ün Müslümanların olacağını vurgulayan İnce, bütün Müslümanların artık bir ayrım yapmadan bir araya gelmelerini ve Kudüs’e sahip çıkmaya davet etti.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler