Dünya ve ahiret saadeti için çocuklarımızı Kur'an kursuna gönderelim

Dünya ve ahiret saadeti için çocuklarımızı Kur'an kursuna gönderelim

Yaz Kur’an kursları ile ilgili ailelere çağrıda bulunan Kızıltepe Müftüsü Masum Taşçı, çocukların saadeti için onların Kur'an kurslarına yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla 17 Haziran Pazartesi günü Yaz Kur’an kursları başlıyor.

Pazartesi günü açılacak olan yaz Kur'an kurslarına ilişkin İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, velilerin çocuklarının dünya ve ahiret saadetleri için Kur’an kurslarına göndermeleri tavsiyesinde bulunarak, öğrencilerin 2 aylık süre zarfında alacakları İslami bilgilerin bundan sonraki hayatlarına yön vereceğini söyledi.

"Yaz Kur’an kurslarıyla ilgili tüm hazırlıkları tamamladık"

Yaz Kur'an kursları ile ilgili tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirten Taşçı, "Yaz Kur'an kursları ile ilgili tüm görevlilerimizle toplantı yaptık. Mevcut bulunan merkez ve köy camilerimizde C grubu ve D grubu Kur'an kurslarımızda ve ayrıca müftülüğün uygun göreceği uygun mekânlarda kurslarımız devam edecek. Yaz Kur’an kursları döneminde öğrencilerimize Elifba’dan başlamak üzere Kur’an-ı Kerim'i yüzünden okuma, kısa sureleri ezberleme, namaz dualarını ezberleme, ayrıca dini bilgiler hususu, ahlakla ilgili önemli hususlar, görgü kuralları, Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) hayatı olmak üzere bunların tümünü öğrencilerimize öğretiyoruz." dedi.

"Halı saha ve yüzme havuzu gibi çeşitli etkinliklerimiz de olacak"

Yaz Kur’an kursu boyunca çocukları sevindirmek için çeşitli etikliklerin de düzenleyeceklerini belirten Taşçı, şöyle devam etti:

"Hocalarımız onları halı sahaya ve yüzme havuzuna götürecek bazen onlarla oynayacak bazen de onlara ikramda bulunacaklar. İnşallah bu dönemi çok güzel ve faydalı bir şekilde geçireceğiz. Yaz dönemindeki bu kurslarımız öğrenciler için sıkıcı olmayacak. Bu noktada hocalarımızın tümü şu anda hazırlıklı inşallah pazartesi günü saat 09.00’dan itibaren velilerimiz çocuklarının elinden tutsun camiye götürsün bizzat görevlilerimize teslim etsinler. Bu iki ayı dolu dolu bir şekilde geçirelim. Burada öğrenecekleri bilgiler onların hayatında geleceğe yönelik müspet yönde kendileriyle barışık aileleriyle uyumlu topluma faydalı birer birey olarak yetişmelerini sağlayalım. Bu 2 ay içerisinde öğrenecekleri ibadetle ilgili hususlar, ahlakla ilgili hususlar onların hayatının bundan sonraki bölümünde de etkili olacaktır."

"300 üzeri cami ve Kur’an kurslarında eğitim verilecek"

Merkez ve köylerde bulunan 300 cami ve Kur’an kurslarında eğitim vereceklerini belirten Taşçı, "Merkezde 76 cami olmak üzere köylerle birlikte 252 camimizde Kur'an dersi verilecektir. Ayrıca 10 tane C grubu Kur'an kurslarımız ve takriben 60 civarında da D grubu Kur'an kurslarımız var bunların tümünde de ders verilecektir. Bazen de sosyal yaşam merkezlerinde talepte bulunuluyor oradan da talepte bulunulduğu zaman oraya da öğretici gönderiyoruz. Şu anda tüm hazırlıkları yapmış bulunmaktayız İnşallah 300'ün üzerinde ki mekânda bu derslere devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

 "Çocuklarımızın dünya ve ahiret saadetleri için Kur’an Kurslarına yönlendirelim"

Taşçı, "Günümüz dünyasında teknolojinin yaptığı bazı tahribatlar var. Gençlerimizin ve çocuklarımızın maruz kaldığı bir sıkıntıdır. Bu yaz döneminde çocuklarımızın en azından günde iki-üç saatini camide teknolojiden uzak bir şekilde bizzat hocayla yüz yüze oturarak onun vereceği dersleri dinleyerek geçirsin. Öğreticilerimizin anlatacağı dini hükümleri öğrenerek ibadetleri de mükemmel bir şekilde öğrenip abdesti, namazı, boy abdestini, helal ve haramı, günah ve sevabı, ahlak ve görgü kurallarını öğrenerek büyük insanların iyi insanların öykülerini dinleyerek toplum içerisinde çok faydalı bir birey olacaklar. Hedefimiz toplumumuzda bu vasıflarla çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirmektir. Özellikle çocuklarımızın dünya ve ahiret saadeti için, dünyada mutlu ahirette de mesut olmaları için onları yaz Kur’an kurslarına gönderelim. Hocalarımızın vereceği bilgilerle onları donatalım. İnşallah 2019 yılı yaz Kur'an kursları bu hayırlı hizmetlere vesile olacaktır. Yüce Allah bu hizmette cümlemizi muvaffak eylesin." temennisinde bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.