Dünyaca meşhur hafızlardan Ergani’de Kur’an Ziyafeti foto video

Dünyaca meşhur hafızlardan Ergani’de Kur’an Ziyafeti foto video

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Ergani Şubesi tarafından düzenlenen I. Geleneksel Kur’an Ziyafeti etkinliğinde hafızların okuduğu Kur’an-i Kerim, Erganilileri adeta mest etti.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Ergani Şubesi tarafından düzenlenen I. Geleneksel Kur’an-i Kerim Tilaveti etkinliğinde Dünya ve Türkiye birincisi hafızlar katıldı. Mustafa Çaputçu, Halil Çelik, Abdurrahman Sedien ve Mehmet Emin Mülayim’in tilavet ettikleri Kur’an-i Kerim, Erganililere adeta mest etti.

Ergani Kapalı spor salonunda yapılan etkinliğe, Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Kanaat önderleri, Siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Erganili katıldı.

Sunuculuğunu Abdurrezzak Polat’ın yaptığı etkinlik ,Mustafa Çaputçu Hoca’nın okuduğu Kur’an-i Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte selamlama konuşması yapan Eğitim Bir Sen Ergani Şube Başkanı Cihan Selçuk, bu tür hayırlı etkinliklerin gelecek yıllarda da, geleneksel olarak devam edeceğini belirterek; “Bismillah diye çıktığımız bu yolda, medeniyetin tohumlarının ilk atıldığı Ergani ilçemize, çok kıymetli Ergani halkına I. Kur’an-ı Kerim tilaveti etkinliğini düzenlediğimiz için mutluyuz. Şüphesiz ki Allah’u Teâlâ bizleri eşrefi mahlûkat ettiği için, ona hamd-u sena etmeliyiz. Yine hamd-u senalar olsun ki, bize Kuran-ı Kerim gibi kusursuz bir kitabı rehber ve imam olarak gönderdi.” dedi.  

“Kur’an-ı Kerim, inanan gönüllere şifa, mü’minlere rehberdir”

Etkinlikte açılış konuşması yapan Diyanet Sen Ergani Şube Başkanı Recep Güzel Hoca, Kur’an-ı Kerim’in faziletine değindiği konuşmasında ; “Şu üç aylar içerisinde düzenlediğimiz bu etkinliğin feyzinden, bereketinden Rabbim hepimizi nasipdar etsin. Ku’ran inanan gönüllere şifa, mü’minlere rehber, kıyamete kadar hükmü baki, mukaddes kitabımız, Hz. Peygamber Efendimize Cebrail vasıtasıyla vahiy yoluyla geldiği günden beri hiç değişmemiş ve kıyamete kadar tek kelimesi de değişmeyecek yüce kitabımızdır. Kur’an kalplere kuvvet ve gıdadır, ruhlara şifadır. Onu tekrar tekrar okumaya ihtiyacımız vardır. Gıdanın tekrarı kuvveti artırdığı gibi, Kuran-ı Kerim’i tekrar tekrar okumak da manevi gıdanın kaynağıdır. Peygamberimiz de Kur’an okumaya teşvik etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasından sonra Dünya Kur’an-i Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı Abdurrahman Sedien, Hafız Halil Çelik ile Diyarbakır Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Emin Mülayim, Kur’an-i Kerim okudu. Dinleyiciler okunan Kur’an-i Kerim’i büyük bir hürmetle dinledi.

Etkinlikte Ergani Mizgin İlahi Grubu’nun yanı sıra, Bayram Doğan ve Hafız Halil Çelik tarafından da ilahiler seslendirildi.

Etkinliğin sonunda hafızlar, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler