Dünyada en fazla petrole sahip olan ülke Venezuela

Dünyada en fazla petrole sahip olan ülke Venezuela

Araştırmalara göre, dünyada en fazla petrole sahip ülkenin Venezuela olduğu belirlendi.

Uğruna savaşların yapıldığı, ülkelerin karşı karşıya geldiği dünyanın en önemli enerji kaynaklarından biri olan petrole en çok sahip olan ülkeler belli oldu.

Medyada konuyla ilgili inceleme yapan Interpress'in Global Firepower tarafından açıklanan verilerden derlediği bilgilere göre, dünyada en fazla petrole sahip ülkenin Venezuela olduğu belirlendi.

300 milyar varil petrole sahip Venezuela'yı 269 milyar varille Suudi Arabistan takip ederken, üçüncü sıradaki Kanada'nın ise 171 milyar varil petrole sahip olduğu tespit edildi. İran 157,8 milyar varille dördüncü sırada yer alırken, komşusu Irak'ın ise 143 milyar varil petrole sahip olduğu saptandı.

Türkiye 300 milyon varil petrole sahip

Dünyada ispatlanmış petrol rezervi, geçen yıl yüzde 7,7 artışla 1,520 milyar varilden 1,637 milyar varile yükselirken, Türkiye'ninse 300 milyon varille 50'nci sırada yer aldığı belirlendi.

Dünyanın en fazla petrol rezervine sahip diğer ülkeleri ve sahip oldukları petrol ise sırasıyla Kuveyt 104 milyar varil, Birleşik Arap Emirlikleri 98 milyar varil, Rusya 80 milyar varil, Libya 48,3 milyar varil, Nijerya 37 milyar varil, ABD 36,5 milyar varil, Kazakistan 30 milyar varil, Çin 25 milyar varil, Katar 25 milyar varil, Brezilya 16 milyar varil, Cezayir 12 milyar varil, Meksika 9,7 milyar varil, Ekvador 8,8 milyar varil, Angora 8,4 milyar varil ve Azerbaycan 7 milyar varil olarak tespit edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.