Dünyada internet kullananların sayısı 4 milyarı aştı

Dünyada internet kullananların sayısı 4 milyarı aştı

Dünya nüfusunun yüzde 53’üne tekabül eden yaklaşık 4,02 milyar kişinin internet kullandığı belirtildi.

Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre, dünya nüfusunun yüzde 53’üne tekabül eden yaklaşık 4,02 milyar kişinin internet kullanıcısı olduğu belirlenirken, 5,13 milyar kişinin ise mobil kullanıcısı olduğu tespit edildi.

Dünya genelinde 3,19 milyar sosyal medya kullanıcısı ve 2,95 milyar da mobil sosyal medya kullanıcısı bulunduğu tespit edilen araştırmada, dünya genelinde her gün tahminen 1,5 milyon kişinin internete ilk kez bağlandığı belirlendi.

Araştırmada, 20 milyarın üzerinde cihazın internete bağlı bulunduğu, buna göre kişi başına düşen bağlı cihaz sayısının ise ortalama 2 olduğu anlaşıldı.

Türkiye’de internet kullanıcı sayısı yüzde 13 arttı

81 milyon nüfusa sahip Türkiye'de nüfusun yüzde 67'sini oluşturan 54,3 milyon kişinin internet kullanıcısı olduğu tespit edilen araştırmada, nüfusun yüzde 63'ünü oluşturan 51 milyon kişinin aktif sosyal medya kullanıcısı, yüzde 54'ünü oluşturan 44 milyon kişinin de aktif mobil sosyal medya kullanıcısı olduğu belirlendi.

İnternet kullanıcılarının sayısının bir önceki yıla göre yüzde 13, yani 6 milyon arttığı tespit edilen araştırmada, aktif sosyal medya kullanıcı sayısında ise 3 milyonluk bir artış gerçekleştiği belirlendi.

Araştırmada ayrıca, aktif mobil sosyal medya kullanıcı sayısında da yüzde 5'lik yükselişle 2 milyon kişilik bir artışın yaşandığı tespit edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.