"Dünya'da ki üretim Batı'dan Doğu'ya kaymaktadır "

"Dünya'da ki üretim Batı'dan Doğu'ya kaymaktadır "

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Dünya'da son 50 yılda üretimin, Batı'dan Doğu'ya kaydığını söyledi.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile birlikte "Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm?" temasıyla Kentsel Dönüşüm Forumu düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını BTSO Başkanı Ali Tuğcu yaptı. Tuğcu, inşaat sektörünün, yurt içi ve yurt dışındaki olaylardan etkilenmesine rağmen, ekonominin geneline göre iyi bir performans gösterdiğini belirtti.

Tuğcu, "İstihdam ve gayri safi milli hasıla içinde ki önemli payını koruyarak yüzde 6 ile Türkiye ortalamasının üzerinde büyüme göstermiştir. Daha önceki dönemlerde krizlerden çok çabuk etkilenen ve uzunca süreler krizin etkilerini üzerinden atamayan inşaat sektörü, bu kez çabuk toparlanarak ülke ekonomisinin de son çeyrekteki yükselişinde itici gücü olmayı başarmıştır." ifadelerini kullandı.

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, referandumun ardından koalisyon dönemlerin artık tarihe gömüldüğünü belirtti.

Altepe, "Kim gelirse gelsin 5 yıl boyunca güçlü bir iktidar olacak. Halk yüzde 51 ile seçecek. Başta İnşaat sektörü olmak üzere bu büyük bir aşamadır. Eğer negatif çıksaydı ona da katlanacaktık. Hep birlikte geleceğimize damgamızı vurmuş olacaktık. İnşallah önümüzde ki günlerde, aylarda daha iyi algılamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm konusunun önemli olduğunu ve bu konuda adımlar atıldığını aktaran Altepe, "Bu konuda da adımlar atılıyor. Çünkü depremin ne zaman olacağı belli değil. 1999'da deprem olmuştu. Herkes evinden çıkmak zorunda kaldı. Bu işleri hızlandırmamız gerekiyor. Bir deprem olduğu zaman Bursa'nın, İstanbul'un çökmemesi gerekiyor." dedi.

"İnşaat sektörü, yüzün üzerinde farklı disiplini harekete geçiren çok önemli bir sektördür" diyen BTSO Yönetim kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Bursa ve Türkiye ekonomisine ciddi katkı koyan ve ekonominin gelişiminde ki en önemli göstergelerin takip edildiği sektörlerin başında geliyor. Ekonomi gelişirken kentlerde gelişir. Dünya'da son 50 yıla bakıldığında Dünya'da ki üretim, Batı'dan Doğu'ya kaymaktadır. Bugün Asya Pasifik coğrafyasında sanayinin gelişmesiyle öyle büyük kentler oluşmuştur." şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç-İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.