Dünyanın en büyük mülteci kampına kurban etleri ulaştırıldı

Dünyanın en büyük mülteci kampına kurban etleri ulaştırıldı

Uluslararası yardım kuruluşları Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar, açlık nedeniyle çocuk ölümlerinin yoğun olarak yaşandığı Kenya-Somali sınırında bulunan dünyanın en büyük mülteci kampı Dadaab'ta kurban eti dağıttı.

Dünyanın en büyük mülteci kampı Dadaab’taki kampa yardım ulaştırmak amacıyla Almanya'dan yola çıkan Avrupa Yetim-Der ve Hollanda’dan  İHO Ebrar yardım ekipleri, mültecilerle beraber bayram namazını kıldıktan sonra Kurban kesimi için belirlenen alanda kurban kesimlerini gerçekleştirdi.

Avrupa’dan ve Türkiye’den hayırseverlerin bağışladıkları kurbanları şeffaf bir şekilde bayram öncesinde inceleyip bayram sabahı ilk bölüm kesiminde yer alan yardım ekibi yetkilileri, kurban etlerini Dadaab’ta yaşayan mültecilere ulaştırdı.

Dadaab’ta zorlu yaşam koşulları hakim

Afrika'ya yönelik yaptıkları yardımların ardından açıklamalarda bulunan yetkililer, Dadaab kampında kurbanları keserek mültecilere dağıtmaya başladıklarını, bayram boyunca kurbanları kesmeye devam edeceklerini belirttiler.

Dadaab’da yaşayan yetim ve mültecilerin çok ağır yaşam koşulları altında hayatta kalma mücadelesi verdiklerini belirten yardım ekipleri, zorlu yol koşullarını ve on binin üzerinden kilometrelerce yolu aşarak yetim ve mültecilere kurban eti ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar’ın, Afrika Boynuzu'nda bulunan Dadaab kampına yönelik yardımlarına bağışta bulunan hayırseverlere teşekkür eden yetkililer, Dadaab’a yönelik yardım çalışmalarını daha ileriye taşımak için çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirtti.

Kenya’da bayram boyunca yardım çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar gönüllüleri, hayırseverlerin bağışları ile imkanlar çerçevesinde on binlerce mülteci ve yetime ulaşmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Dünya’nın en büyük mülteci kamplarından biri olan Dadaab, Kenya'nın başkenti Nairobi'ye 488 km, Somali sınırına 100 km mesafede bulunuyor. 

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler