Dünyanın en vahşi örgütleriyle mücadele ediyoruz

Dünyanın en vahşi örgütleriyle mücadele ediyoruz

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muş’a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, kanaat önderleri ile yaptığı istişare toplantısında, “Türkiye, PKK, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C gibi dünyanın en vahşi birçok terör örgütüyle mücadele ediyor.” dedi.

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Muş’a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, valilik ve kurum ziyaretlerinin ardından vatandaşlar ve kanaat önderleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Muş Sanayi ve Ticaret Odası konferans salonunda yapılan istişare toplantısına İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk’ün yanı sıra Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Alparslan Ünüversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Öztürk, “Türkiye yaklaşık 35 yıldır PKK ve DEAŞ, DHKP-C ve FETÖ gibi dünyanın en vahşi birçok terör örgütüyle aynı anda mücadele ediyor. Başka ülkelerin başına bunlar gelmiş olsaydı çoktan havlu atmışlardı.” dedi.

“Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz.” diyen Öztürk, “Eğer bizim arkamızda halkımız olmuş olmasaydı biz başarılı olamazdık. Devletin gücü topunda, tankında değildir, halkın ona verdiği destektedir. Biz halkımızın huzurunu sağlamak adına devletin güçlü olmasını istiyoruz. Yoksa birilerine güç gösterisi yapmak için gücün peşinde olamayız.” şeklinde konuştu.

PKK’nın barış sürecini istismar ederek halkı korkutarak tehdit ettiğini söyleyen Öztürk, “Biliyorsunuz 2015 Temmuz’undan sonra terör örgütünün barış sürecini istismar ederek halkımızı korkutup tehdit ederek, güney illerimizde barikatlar kurup yaşanmaz hale getirerek çözüm sürecini sonuçsuz bıraktı. Biz 2015 Temmuz’unda bir mücadeleye başladık  ve bu mücadele çerçevesinde buraya kadar ciddi mesafe aldık. Allah’ın izniyle 2017 yılının baharından itibaren bunu sonuçlandıracağız. İnsanlar bir daha demokratik ve hukuki olmayan zorbaca hiçbir yöntemi bize ve halkımıza dayatamayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla sığınmacıya kapısını açtığını dile getiren Öztürk, bunun İslam ve insanlık adına yapıldığını belirterek, “Biz Suriye ve Irak gibi bir ateş yumağının kenarında yer alıyoruz. Ne yapsak onları bizim dışımızda tutamıyoruz. Dolayısıyla şu an yaklaşık 3 buçuk milyona yakın sığınmacıyla baş etmek durumundayız. Bu rakam birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazladır. Bunu İslam ve insanlık adına yapıyoruz. Sonuçta üretmeyen 3 buçuk milyona yakın insanı yaşatmak durumundayız ve bu kolay bir iş değildir. Bu sadece para ile yapılacak bir iş değil. Bizden çok daha zengin ülkeler bunu yapamıyor, gönül lazım, merhamet lazım. Biz bunu dünyanın gözü önünde uyguluyoruz.”diye konuştu.

Toplantı katılımcıların talep ve sorunlarını Bakan Yardımcısı Öztürk’e aktarmasının ardından son buldu.

İLKHA














 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.