Dünyanın "en"lerinin buluşması ilginç görüntüler oluşturdu

Dünyanın "en"lerinin buluşması ilginç görüntüler oluşturdu

Dünyanın en uzun boylu adamı ile en kısa boylu kadınının buluşması ilginç görüntüler oluşturdu.

Guinness Rekorlar Kitabı'na 2 metre 51 santimlik boyu, 27.5 santimlik elleri ve 36.5 santimlik ayaklarıyla giren Mardinli Sultan Kösen ile 62 santim 8 milim boyuyla bu kitaba adını yazdıran Hindistan vatandaşı Jyoti Amge, Mısır'da bir araya geldi.

Mısır piramitlerini birlikte gezen Kösen ve Amge, kaldıkları otel lobisinde bir araya gelerek, sohbet etme imkânı buldu.

İlginç görüntü oluşturdular

Bir araya geldiklerinde ilginç bir görüntü oluşturan Amge ve Kösen, yaşadıkları ortak sorunlarını da konuştular.

24 yaşında ve 6 kilo ağırlığında olan Amge ile 36 yaşındaki Kösen'in fotoğraf kareleri oldukça ilginç dursa da iki isim de boy nedeniyle çeşitli sağlık sorunlarıyla boğuşuyor.

Hayatının sonuna kadar bir milim dahi uzamayacağını bildiğini anlatan Amge, bundan bir şikâyetinin olmadığını söyledi. Okula ilk başladığı zamanlarda büyüyebileceğini düşündüğünü söyleyen Amge, şimdi durumunun farkında olduğunu ve artık bunu dert etmediğini hatta bu konuda ilgi görmekten memnun olduğunu ifade etti. Ayrıca Amge, "Akondroplazi" adlı kemik hastalığıyla mücadele ediyor.

Ailesi, 'Keşke biraz daha büyük olsaydı.' dese de Jyoti Amge, "Boyum kısa olduğu için pişmanlık duymuyorum. Ben de herkes gibi yemek yiyor, işimi yapıyor ve çalışıyorum. Alışverişi çok seviyorum. Daha önceleri boyuma uygun elbise ve takı bulmakta zorluk çekiyordum. Şimdi bir sürü giysim ve takılarım var. En büyük hayalim bir filmde oynamaktı bunu da gerçekleştirdim. Benim gibi bu hastalığa sahip kişilerin vücutları genellikle orantısız olur ve zorluk çekerler. Ama benim vücudumun oranı düzgün ve bu konuda kendimi çok şanslı buluyorum." ifadelerini kullanıyor.

Beynindeki hipofiz bezinin aşırı salgılanması nedeniyle 6 yıl öncesine kadar sürekli boyu uzayan Kösen ise gördüğü tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.

"Evimde rahat etmek için birçok değişikliğe gitmek zorunda kaldım"

Uzun boylu olduğu için özel hayatında birçok sıkıntı çektiğini ama hepsinin üstesinden geldiğini dile getiren Kösen, "İnsanlara yukarıdan bakmak çok güzel bir şey olsa da uzun boyumdan dolayı evimde rahat etmek için birçok değişikliğe gitmek zorunda kaldım. Daha önce kendime uygun ayakkabı, çorap, gömlek ve elbise bulmakta zorluk çekiyordum ama sponsorlarım ve kendi imkânlarımla çok sayıda elbisem oldu. Bunun yanında 3 metre uzunluğunda özel yatağım var. Yatak odamın kapısı, duş alabilmem için banyom ve evimin tavanı özel. Evin yüksekliğini 3,5 metre yaptırdık. Uzun boyumdan dolayı yürürken çok dikkat etmem lazım. Dengemi sağlayamazsam yere düşebilirim. Hatta bir seferinde düştüğüm için bacağımı kırdım. Her şeyi yiyebiliyorum, her şeyi içebiliyorum. Bu konularda sıkıntım yok ancak otomobil kullanamıyorum. Evlenmeden önce her şeyi içime atıyordum. Evlendikten sonra artık bir dert arkadaşım olduğu için yalnızlık çekmiyorum. Benim halimden anlayan biri var. 2001'de işe girmek istedim ama iş yeri sahipleri 'Müşteriler senden korkar.' diyerek beni işe almadılar. Şimdi kendi köyümde çiftçilik yapıyorum. Uzun boyum sayesinde hiç aklıma gelmeyen ülkelere gittim. Hayal edemediğim kişilerle tanıştım. Sinema teklifleri falan geldi. Kriterler uymadı, yapımcılarla anlaşamadık." dedi.

"Dünyanın en uzun adamı" unvanı dolayısıyla birçok ülkeyi gezdiğini bildiren Kösen, diğer insanları rahat bir şekilde görebildiğini, duvarda yapılacak tadilat işlerini rahatça hallettiğini, ampul veya perdeyi kolayca takabildiğini söyledi.

Günlük yaşamının büyük bölümünü evde televizyon izleyerek veya bilgisayar kullanarak geçirdiğini dile getiren Kösen, Mısır'ın tanıtımı yerine Türkiye'deki EMITT Fuarı'nda Türkiye'nin tanıtımını yapmak istediğini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.