“Dünyanın her köşesinde zorluklar yaşayan mazlumlara dua edelim”

“Dünyanın her köşesinde zorluklar yaşayan mazlumlara dua edelim”

Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Miraç Kandili’ni tebrik ederek, “Bu mübarek vakitlerde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de hele hele Mescid-i Aksa'da ve dünyanın her köşesinde zorluklar yaşayan ma

Başbakan Davutoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada Tüm islam aleminin Miraç kandili tebrik  ederek bu mübarek vakitlerde dünyanın her köşesinde zorluklar yaşayan mazlumlara dua  edilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında HDP’ye de yüklenen Davutoğlu, “HDP, ahlaksız, insanlarımızı hedef alan bir şiddeti halen savunmaya, TBMM'de dahi uygulamaya kalkışıyor. Şehirlerimizi yangın yerine çevirenlere selam göndermeye devam ediyorlar. Yerel yönetimlerin kendilerinde olduğu şehirlere bile ihanet ediyorlar. İnsanların kendilerine verdiği oylara ihanet ederek, bölgesel taşeronluğu tescillenmiş, eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapmaya devam ediyorlar. Dokunulmazlık konusu açıldığında mangalda kül bırakmayan ucuz kahramanlar, şimdi süreci engellemek için milletvekillerimize saldırıyor, pespayeliğin her türlüsünü sergiliyorlar. Gerilimi tırmandırmaya çalışarak, iyice çirkinleşiyor, iyice kendilerini tüketiyorlar. Kendileri tükenirken siyaseti de tüketme ve Meclis çatısını kavganın, kargaşanın, çözümsüzlüğün adresi gibi gösterme gayreti içindeler. Şundan hiç şüpheniz olmasın, Diyarbakır Ulu Cami'nin kardeşi Bursa Ulu Cami'ni kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır, mutlaka dokunulacaktır. Hiçbir yere kaçamazlar.” dedi.

CHP'nin ve HDP'nin aynı sistematik çabanın içinde olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Siyasetten ümitlerini kesip, istikrarsızlıktan medet umar hale gelmişler. Ülkemizin anamuhalefet partisinin görüntüsü, siyasi bir komediden giderek, bir siyasi drama, bir siyasi trajediye dönüşüyor. Ülkemiz için katkı verecek hiçbir değer, hiçbir söylem üretmiyorlar. Çaresizlik içinde hakaret ve iftiraya başvuruyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin tutarsız olduğunu, bunun parti tabanını bile rahatsız eder hale geldiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Bir gün Türkiye'yi kuran parti olmaktan bahsediyor, ertesi gün Türkiye'yi iftiralar eşliğinde dışarıya şikayet ediyor. Bir gün paralel yapının sözcüsü oluyor, bir gün hendek, çukur kazanlara, barikat kuranlara 'arkadaş' diyor. Partisinden bazı milletvekilleri teröre destek çıkıyor ama sesini bile çıkaramıyor. Galiba o milletvekilleri, CHP içinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun müdahil olamadığı bir denklemle varlıklarını sürdürüyorlar. Kılıçdaroğlu, ne zaman konuşsa olumsuz ve karamsar bir dil kullanıyor. Aksi defaatlerce kanıtlanmış iftiraları, tekrar tekrar gündeme getirerek gerçeğe ihanet ediyor, toplumu korkutuyor, ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Karşı karşıya olduğumuz şeyin adı çok nettir, bu kadar tutarsızlığın adı ancak siyasal şizofrenidir. Hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür. En ağır ifadeleri kullanıp, hakaret edip, sonra da 'Türkiye kutuplaşıyor' diye konuşmasına devam etmek, sadece siyasal şizofreniyle izah edilebilir."

“Mescid-i Aksa'da ve dünyanın her köşesinde zorluklar yaşayan mazlumlara dua edelim”

Bu gece idrak edilecek olan Miraç gecesine de değinen Davutoğlu, “Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız, şu sağ ve sol omuzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar gerisi ne yazarsa yazsın. Biz onlar için geldik. Biz onların tuttukları dosyalar için yaşıyoruz. Son nefeste, onların hakkımızda hayır şehadet etmesi için gayret sarfediyoruz. Son nefesimize kadar bu dosyaların hayır içinde olması için rabbime niyazda bulunacağım. Kim ne fitne yaparsa yapsın, kim ne üretirse üretsin, kim ne yazarsa yazsın arkadaşlar; hepimiz önce bu iki dosya yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım, başka hiç bir şeyden korkmayalım. Allah bizi bu millete mahçup etmesin. Bu hissiyatla bütün Müslümanların mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Bu mübarek vakitlerde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de hele hele Mescid-i Aksa'da ve dünyanın her köşesinde zorluklar yaşayan mazlumlara dua edelim.” diye konuştu. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.