Dünyanın neresinde olursak olalım oraya iyiliği götüreceğiz

Dünyanın neresinde olursak olalım oraya iyiliği götüreceğiz

Avustralya'nın Melbourne kentinde cami dernekleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Dünyanın neresinde olursak olalım oraya iyiliği götüreceğiz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Melbourne Cami Dernekleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Melbourne'de gerçekleşen buluşmada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yeni Zelanda'da yaşanan cami saldırılarının, İslam'a ve Müslümanlara karşı nefretin hangi boyutlara geldiğini göstermesi bakımından ibretlik bir olay olduğunu söyledi.

Saldırılarda şehid olanlara rahmet, yaralılara şifalar dileyen Erbaş, "Bu dönemde hem Yeni Zelanda'da hem Avustralya'da hiç din ayrımı yapmadan herkesin gözünün yaşının nasıl aktığını, buralarda farklı inançlardan insanların camilerimizin önüne nasıl çiçekler getirip üzüntüleri paylaştığını gördük. Dünyanın dört bir tarafından taziye ve destek için Christchurch kentine adeta akın eden herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Erbaş, Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de "Ölümü de hayatı da bakalım hanginiz daha güzel işler yapıyorsunuz diye sizi imtihan etmek için yarattık" buyurduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"İmtihan dünyasındayız, iyilik de olacak kötülük de. Hayır da olacak şer de. Bizim nerede yer aldığımız önemli. Hayır ve şer ikileminde, iyilik ve kötülük karşıtlığında bizim nerede yer aldığımız önemli. Biz hep birlikte iyilikte yer alıyoruz. Biz hep 'iyilikte ve takvada yardımlaşınız' emrine uyan insanlarız. Yardımlaşmak, paylaşmak için ve yeryüzünde iyiliğin ulaşmadığı yer kalmasın diye çırpınan insanlar olarak buradayız. Dünyanın neresinde olursak olalım oraya iyiliği götüreceğiz."

Mekan ve imkanın insan için olduğunu dile getiren Erbaş, "İnsana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Evlatlarımızı çocuklarımızı inançlı ahlaklı fertler olarak yetiştirmek için mallarımızı onların yolunda harcayacağız. Yarın amel defterlerimiz açıldığında, baktığımızda bir kul olarak orada göreceğiz ki, genç yetiştirmek, ahlaklı insan yetiştirmek için şu kadar gayret etmişiz, şu kadar mücadele etmişiz, bizim için kalıcı olan amellerimiz bunlardır." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.