"Dürüst tacirin sözü senettir"

"Dürüst tacirin sözü senettir"

Tacirin sözünün senet hükmünde olması gerektiğini belirten esnaflar, ticaretin dürüst ve yalansız bir şekilde yapılması gerektiğini belirttiler.

'Ahilik Haftası' münasebetiyle açıklamalarda bulunan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki esnaf, ticaretin dürüst ve yalansız yapılması gerektiğini belirterek, dürüst tacirin sözünün senet hükmünde olması gerektiğini ifade ettiler.  

Birecik'te Sebze Halı'nda komisyoncu olan Erol Bozkurt, ticaret yapan esnafın kazanmak uğruna dürüst davranmadıkları için halkın esnafa olan güveninin azaldığını ifade etti.

1994 yılından beri esnaflık yaptığını belirten Bozkurt, "Dürüst tacirin sözü senettir. Müslüman tacirin taşıması gereken vasıflar özüyle sözüyle doğru olması lazım. Pazarladığı malı ne ise o şekilde müşteriye sunması gerekiyor. O malı beğenir veya beğenmez alıcının gönlüne bırakılması gerekiyor." dedi.

Dürüstlüğün büyük bir kazanç olduğunun altını çizen Bozkurt, "Tacir dürüstlüğün ne kadar büyük bir kazanç olduğunu bilse kesinlikle insanları aldatmaya, kandırmaya çalışmaz. Bize düşen esnaflığın ticaretin dürüst ve yalansız bir şekilde yapılması gerektiğinin mücadelesini vermektir. Biz bu vasıflara sahip olur isek insanlar bize güvenecek itimat edecektir. Bizler esnaf olarak bir yerde bir şey söylediğimizde gıyabımızda o tacir işini dürüst yapan bir insandır. O esnaf insanların hakkına hukukuna riayet eden insandır. Dedirtmememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. (Bahattin Coşkunkan İLKHA) 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.