Düşman açısından Şii ve Sünni olmanın hiçbir farkı yok

Düşman açısından Şii ve Sünni olmanın hiçbir farkı yok

İslam düşmanlarının 'Mezhep ve Kavmiyet' gibi bahanelerle Müslümanlar arasında ihtilaf çıkarmaya çalıştığına dikkat çeken İran İslam Cumhuriyeti dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, düşman açısından Şii ve Sünni olmanın hiçbir farkı olmadığını söyledi.

Müslüman Kürt Peşmerge Şehitlerini Anma Kongresi üyelerini 4 Mayıs 2015 tarihinde kabul eden İran İslam Cumhuriyeti'nin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in konuşma metni bugün açıklandı. Görüşmede konuşan Hamaney, "Düşman, "Mezhep" ve Kavmiyet" gibi bahanelerle ihtilaf çıkarmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Düşmanların, Kürdistan bölgesini istikrarsızlaştırmak ve güvensizleştirmek için "Mezhep" ve Kavmiyet" faktöründen yararlanmaya çalıştığını ifade eden Hamaney, "Gerek Sünni kisvesi içinde Şii Müslümanlara yönelik saldırıda bulunanlar olsun ve gerekse Şii kisvesi içinde Sünni Müslümanlara yönelik saldırı içinde olanların hiç biri gerçekte İslam'la ve dinle hiçbir alakaları yoktur." dedi.

Şii ve Sünni Müslümanlar arasında ihtilaf çıkarma konusunda İngilizlerin geniş tecrübe sahibi olduklarını ve bu projenin bugün ABD kongresinde Irak Ehli Sünnetine destek adı altında bir projede kendini gösterdiğini hatırlatan Ayetullah Hamaney, "Acaba onlar gerçekten de Enli Sünnet'e ilgi mi duyuyorlar." diye sordu.

Onların İslam'dan bir belirtisi olan her şeye düşman olduklarını ve Şii ve Sünni olmanın onlar açısından hiçbir farkının bulunmadığını belirten Hamaney, mezhep ve etnik gibi meselelerin onlar için ihtilaf çıkarma ve fitnecilikte bulunma için bir bahaneden ibaret olduğunu ve bu bahanelerin düşmanın elinden alınması gerektiğini vurguladı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.