‘Düşmanları dahi Hz Muhammed’i takdir etmiştir’

‘Düşmanları dahi Hz Muhammed’i takdir etmiştir’

Hz Muhammed (sav)’e hakaret içeren karikatürlere tepkiler artarak devam ediyor. Peygamber efendimizin eşsiz ahlakı ile alemlere rahmet olduğunu belirten Müslümanlar, en azılı düşmanlarının dahi O’nu bu yönüyle taktir ettiklerine vurgu yapıyor.

Fransa’da Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed (SAV)’e hakaret içeren karikatür yayımlanmasını kınayan Avukat Sıdkı Zilan, İlke Haber Ajansına (İLKHA) yaptığı değerlendirmede; yapılan bu kışkırtıcı olaya karşı İslam aleminin birleşmesi gerektiğini belirtti.

 

Hz Peygamberi (SAV) hedef alan bu tür provokatif olayların İslam alemine karşı bilinçli yapıldığını ifade eden Zilan, “Peygamber aleyhi salatu ve selam, (haşa) bunları hak etmedi. O mükemmel bir insandır, alemlere rahmettir. Düşmanları dahi O’nu takdir ediyorlardı. O’nu; okuryazarlar, filozoflar, namı ve şöhreti olanlar, gerek Müslüman olsun gerek gayri Müslim olsun hep takdir etmiştir.” dedi.

 

“Karikatür olayı büyük bir provokasyondur”

Müslümanların düşman ilan edilmek için çalışıldığına dikkat çeken Zilan, “Bugün yeryüzünde özgürlük diye bir şey kalmadı, kalan da sabote edilmek isteniyor. Bu yapılanlar büyük bir provokasyondur. Kim bu projeyi yapıyor, kim bu projeye alet oluyor herkes tarafından biliniyor. Artık dünya küçülmüş bir köy gibi olmuş. Yapılanlar saklı kalmıyor. Ehli iman kimseye hakaret etmiyor. Hz İsa, Hz Musa, Hz Adem hepsi peygamberimizdir. Düşmanımız da olsa bizler kimseye hakaret etmiyoruz. İnancımız ‘Başkasının değerlerine hakaret etmeyin ki, onlarda değerlerinize hakaret etmesin’ diye bizlere tavsiyede bulunuyor. Elhamdülillah ehli iman dikkatlidir. İslam alemi bu konuda dikkatlidir.” ifadelerini kullandı.

 

“Ne yazık ki, İslam ülkelerinde de bu hürmetsizlikler yapılıyor”

Kutsal değerlerin hedef alındığı saldırıların bilinçli olarak yapıldığını söyleyen Zilan, “Avrupa’da bazen Danimarka, bazen Fransa, bazen başka yerler bu hakareti yapıyor. Ne yazık ki, İslam ülkelerinde de, Türkiye’de de bu hürmetsizlikler bazen yapılıyor. Hz Peygambere neden sahip çıkmadık, neden tanıtmadık, diye utanıyoruz. İslam aleminin birliği yok. Eğer birliğimiz olmuş olsaydı Fransa’nın üzerinde ve diğer ülkeler üzerinde bir gücümüz olacaktı. O zaman onlar böyle bir şeye cüret edemezlerdi.” diye belirtti.

 

 

“Küfür, birlik olmayışımızdan cesaret alıyor”

İslam aleminin birliğini arzuladıklarını ifade eden Zilan, “Ama maalesef bugün bu birlik yok. Suriye’de Irak’ta, Kürdistan’da ve farklı yerlerde kardeşler birbirinin kanını akıtıyorlar. İşte küfür bizim bu halimizden, dağınıklığımızdan, zayıflığımızdan güç ve kuvvet alarak bu çirkeflik ve hakaretleri yapıyorlar. İslam alemi için birlik istiyoruz. Daha çok Peygamberimizi anlayalım. Daha çok O’nun hayatını okuyalım, O’na salavat getirelim. Daha çok O’nu tanıtalım inşallah. Bu şerden inşallah daha güzel bir hayır çıkacak.” dedi.

 

“Avrupa her zaman ikiyüzlülüğünü göstermiştir”

Avrupa’nın ikiyüzlülüğüne de dikkat çeken Zilan, “Biliyorsunuz ki, dünyada bazı insanlar, bazı devletler utanmazlar. Yaptıkları çirkin hareketleri, katliamları, soykırımları vardır. İslam alemi hakikatleri biliyor. Kimin terörist olduğu, kimin olmadığını biliyor. Artık her şey deşifre olmuştur. Herkes biliyor ki, onlar adil değiller. Filistin, Suriye, Kürdistan meselelerinde adil olmadıkları gibi, Amerika ve diğer ülkeler bu konuda samimi değiller. İslam ülkelerinde de ideolojik, siyasi ve diğer şekillerde Peygamberimize yönelik hakaretler olmuştur.  Türkiye’de de bu böyledir. Şairin deyimiyle ‘Kendi yurdunda garip, parya’ İslam aleminde de bu böyledir. Bugün İslam hakim değildir. Mısır’da ve diğer ülkelerde görülüyor.  Bizler İslam’ın bir parçası olmamıza rağmen kendini İslamcı diye tanıtan kendi devletlerimizden dahi bu zulmü görüyoruz. İstiyoruz ki, her yönüyle özgür olalım. Peygamber Aleyhisselam’ı koruyalım. Onun yolunu takip edip, sünnetini ihya edelim.” şeklinde konuştu.

 

İslam aleminin içinde bulunduğu sıkıntıların bitmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Zilan, “Artık İslam alemi olarak uyanıp, birlik olmamız lazım. Aramızdaki ihtilafları kaldıralım. Şii-Sünni, Hanefi- Şafii, Kürt- Türk, Selefi ve diğerleri birbirimizin haklarına riayet edelim, birlik ve ittifak kuralım. Bu birlikteliği kuralım ki, yapılan bu oyunlar amacına ulaşmasın” diyerek sözlerini sonlandırdı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.