Düşünce ve İnanç Platformundan Diyarbakır'daki saldırıya tepki

Düşünce ve İnanç Platformundan Diyarbakır'daki saldırıya tepki

Batman Düşünce ve İnanç Platformu, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü mezrasında bomba yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü mezrasında geçtiğimiz günlerde 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 16 kişini hayatını kaybettiği olaya ilişkin Düşünce ve İnanç Platformu Dönüm sözcüsü Lokman Özkan sert tepki gösterdi.

Yaşanan patlamayı nefretle kınadıklarını ve ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar, yakınlarına sabırlar dileyen Özkan, “Kamuoyuna paylaşılan bilgilere göre bomba yüklü kamyonun hedefinin Diyarbakır olması ve şehir merkezinde infilak ettirilmek istenmesi ise acımasızlığın ne boyutlara geldiğinin ayrı bir göstergesi olmuştur. Bu minvalde şiddet asla bir hak arama metodu olamaz. Ama vahşet asla ve asla. Türk’üyle Kürt’üyle masum insanların,  sivillerin, kadınların, çocukların; genciyle yaşlısıyla birçok insanımızın bu tür acımasızca saldırılarla canlarını yitirmesi toplum nezdinde hiçbir şekilde ifade edilebilecek bir durum değildir. Bunun adı ancak lânetlenmiş bir terördür.” dedi. 

Açıklamanın devamında Özkan, “Her kim ki hak adına, insanlık onuru adına mücadele ettiğini iddia ediyorsa, herkesçe malumdur ki en temel insan hakkı yaşam hakkıdır.  Her kim ki halk adına mücadele ettiğini iddia ediyorsa halkın değerlerine ve beklentilerine uygun hareket etmesi gerekmektedir.  Halk şiddet, ölüm ve çatışma istemiyor. Halkın şu an bir tek şeye ihtiyacı vardır. O da huzur dur.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.