DÜ’ye her ilden hasta geliyor

DÜ’ye her ilden hasta geliyor

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri, artık batı illerine sevk veren değil sevk alan hastaneye dönüştü.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine Türkiye’nin dört bir yanından hasta gelmeye devam ediyor. Birçok dalda olduğu gibi, Ağrı Kliniğine de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok ilinden hastalar geliyor.

Günlük yaklaşık 10 bin hastanın tedavi gördüğü yılın her döneminde yüzde 80 doluluk oranıyla çalışan ve her geçen gün yeni teknolojik imkânlardan yararlanan. D.Ü. hastanelerinde, bugün Avrupa ve Amerika' da hangi tedavi yapılıyorsa o tedaviler yapılıyor.

Uzun süreden beri diz eklem ağrısı çeken ve gittiği birçok sağlık kuruluşunda yapılan müdahalelere rağmen ağrılarından kurtarılamayan N.K. (58), Diyarbakır’a gelerek D.Ü, Tıp Fakültesi hastaneleri Ağrı Kliniği’ne başvurdu. Burada, Algoloji-Ağrı Uzmanı Doç. Dr. Haktan Karaman tarafından Türkiye’de ilk defa uygulanan bir yöntemle kısa süren bir operasyonla ağrılarından kurtulacağı belirtiliyor.

Türkiye’nin her yanından hastalar geliyor

Türkiye’nin dört bir yanından hastaların Diyarbakır’a gelerek kliniklerine başvurduğunu belirten Doç. Dr. Haktan Karaman, "Uyguladığımız bu yöntemle hastalar kısa bir sürede ağrılarından kurtuluyor ve en fazla bir gün sonra taburcu ediyoruz ve yürüyerek eve gidiyorlar. İstanbul, Ankara, Trabzon, Van v.s. Türkiye’nin dört bir yanından, hatta Almanya’dan hastalar bize geliyor. Artık ağrı çeken hastalarımız batı illerine gitmiyor. Batıdan hastalar bize geliyor. Sevk veren değil, sevk alan hastane konumuna geldik." dedi.

"Ankara’dan tedavi için geldim"

Ankara'da yaşayan N.K. (58),"Altı yıldır ağrı çekiyorum. Gitmediğim doktor, hastane kalmadı. Ağrılardan canımdan bezmiştim. En son sosyal medyada Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Ağrı Kliniğinde kök hücre yöntemi ile ağrıların kısa bir sürede tedavi edildiğini okudum ve buraya geldim. İnşallah faydasını görürüm." diye konuştu. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler