DÜ'ye ISO 9001 belgesi verildi

DÜ'ye ISO 9001 belgesi verildi

​Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine TSE tarafından ISO 9001 belgesi verildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanelerine TSE tarafından, etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan standart olan ISO 9001 belgesi verildi.

Belgenin verilmesi dolayısıyla düzenlenen programda DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, katılımcılara hitap etti.

DÜ Tıp Fakültesi Hastanelerinin bölge geneline hizmet verdiğini belirten Gül, yakın zamanda hastanelerinde yeni hizmet alanlarının faaliyete gireceğini söyledi.

Gül, "Geçtiğimiz hafta yeni doğan yoğun bakım ünitesini devreye soktuk. Bir taraftan bebekler hizmet görürken diğer taraftan anneler için konforlu otel hizmetleri devreye girdi. Daha sonra diyabet okulunu hizmete soktuk. Dün 4 tane yeni ameliyat gözümüzü hizmete soktuk. Normalde ayda 2 bin civarında yapılan ameliyat sayısı geçen ay 2 bin 500 civarında gerçekleşti. Bundan sonra ameliyat sayısı giderek artacaktır. Dün yine radyolojide girişimsel ünitesini devreye soktuk, çok konforlu bir girişimsel üniteleri kurulmuş. Bu sabah bilgi işlem merkezini hizmete soktuk. Bilgi işlem merkezleri üniversitelerin beynidir. Yani tüm bilgiler orada depolanıyor, orada arşivleniyor. Gerek Sağlık Bakanlığı gerek yetkililer istediği zaman bilgiler oradan alınıyor. Biz yönetime geldikten sonra son 2 yıldır bilgi işlem merkezi üzerinde hassasiyetle durduk. Çünkü bizim bilgi işlem merkezimiz 1995 yılında kurulmuş. O günkü şartlarda iyi olsa da bugünkü şartlarda cevap vermeyen bir bilgi işlem merkeziydi." dedi.

TSE Başkanı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin de bu belgeyi üniversiteye vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Program; Şahin'in Gül'e ISO 9001 belgesi ve TSE flaması takdim etmesiyle sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler