Düzensiz yol çalışmaları sürücülere zor anlar yaşatıyor

Düzensiz yol çalışmaları sürücülere zor anlar yaşatıyor

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde düzensiz yapılan çalışmalar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirten araç sürücüleri, ulaşımdaki sıkıntılarının giderilmesi için etkin ve kalıcı çözüm bekliyor.

Bingöl'ün Yedisu ilçe yolunda devam eden asfalt çalışması sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yolun dar ve keskin virajlı olması nedeniyle normal şartlarda da sıkıntı çektiklerini ifade eden araç sürücüleri, gelişi güzel yapılan çalışmalardan dolayı da kaza riskinin arttığını söyledi.

Ulaşım sorunu nedeniyle devamlı göç veren Bingöl’ün Yedisu, Adaklı, Kiğı, Yayladere ve Sancak ilçe yollarında sık yaşanan kazalarda onlarca insanın ölmesine rağmen, ulaşım sorununa çözüm bulunamaması beraberinde tepkilere neden oluyor.

Yedisu ilçe yolunda sürekli taşımacılık yaptığını söyleyen Bülent Ak adlı sürücü, Yedisu yolunda yapılan düzensiz çalışmalar yüzünden bazı bölgelerde kazaların yaşandığını dile getirdi.

Ak, "Özellikle rampalarda karşılaşan araçlar, yol kenarına dökülen kumdan dolayı birbirine yol veremezken bazı bölgelerde gelişi güzel yol ortasına dökülen mıcırlar araçların geçişini tamamen kapatıyor ve kazalara neden oluyor. Sürücü arkadaşlar, yolda devam düzensiz çalışmalar nedeniyle zor anlar ve kaza riski yaşıyor. Normal halde bile bu yolda zor şartlarda araç kullanıyoruz. Üstüne bide bu çalışmalar eklenince yol tamamen kullanılamaz hale geldi. Bazı bölgeleri bitirmeden yolun tamamını kazmaları ve gelişi güzel yola mıcır dökmeleri biz sürücüleri mağdur ediyor." şeklinde konuştu.

"Vatandaşların birinci talebi yolun genişletilmesidir"

Yedisu yolunun dar, rampalı ve virajlı olduğunu vurgulayan Ak, "Vatandaşların birinci derecedeki talebi yolun genişletilmesidir, yolun kat asfalt atılması değildir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.