E-YDS İngilizce başvuruları başladı

E-YDS İngilizce başvuruları başladı

10 Mart'ta yapılacak elektronik Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı İngilizce başvuruları başladı.

10 Mart'ta yapılacak elektronik Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (e-YDS) 2018/3 İngilizce başvurularının başladığı duyuruldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından (ÖSYM) yapılan duyuruda, e-YDS 2018/3 başvuru sürecinin 14 Şubat - 1 Mart 2018 tarihleri arasında olduğu, başvuruların bugün ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden saat 14.00'ten itibaren yapabileceği belirtildi.

Sınava alınacak aday sayısının, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjanın, Ankara'da 4 bin 200, İstanbul'da 432, İzmir'de 112 olacağı belirtilen açıklamada, sınav ücretini ilk ödeyen adayların kontenjana dâhil edilmiş olacağına dikkat çekildi. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırmasının sistem tarafından engelleneceği, ödemenin kabul edilmeyeceği ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresinin sonlandırılacağı uyarısı yapıldı.

Duyuruda, 10 Mart 2018 tarihinde saat 14.45'te Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak sınavın cevaplama süresinin 180 dakika olduğu, adayların, saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı vurgulandı.

E-YDS'nin, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlandığı belirtilen duyuruda, bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmalarının önemli olduğu, adayların, Deneme e-Sınav uygulamasına ve e-YDS 2018/3 Kılavuzuna aşağıdaki bağlantılardan erişebileceği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.