e-YDS İzmir kontenjanı için başvurular bugün başlıyor

e-YDS İzmir kontenjanı için başvurular bugün başlıyor

ÖSYM, 27 Mayıs'ta İngilizce alanında yapılacak e-YDS İzmir kontenjanı için başvuruların bugün başlayacağını açıkladı.

İzmir'de e-sınav merkezi tadilatı nedeniyle Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (e-YDS) İzmir kontenjanı için başvurular 3 Mayıs'ta ertelenmişti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı e-YDS İzmir kontenjanı için başvuruların saat 14.00 itibariyle başlayacağını açıkladı.

Sınavda İzmir için 108 kontenjan olacağının bildirildiği açıklamada, "Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.  e-YDS'de kapasite artışı nedeniyle e-YDS Kılavuzu'nda yer alan 'e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.' koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle 'e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.' şeklinde değiştirilmiştir." denildi.

Saat 14.30'da başlayacak sınavın 180 dakika süreceğinin belirtildiği açıklamada, "Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 14.15'ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. e-YDS elektronik ortamda yapılacağından adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile  deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.