Ebeveynler çocuklarını Kur'an kurslarına getirmeli

Ebeveynler çocuklarını Kur'an kurslarına getirmeli

​Okulların yaz tatiline girmesinin ardından Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kursları, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de büyük bir coşkuyla başladı. Cami imam hatibi, ebeveynlerin çocuklarını Kur'an kurslarına getirmesi gerektiğini belirtti.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de Kur'an kursları başladı. Çocuklarla şenlenen camilerde, Kur'an-ı Kerim, siyer ve dini bilgiler veriliyor.

İmam hatipler ebeveynlere çağrıda bulunarak; Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganı ile düzenlenen yaz Kur'an kurslarına çocuklarını getirmelerini istediler.  

Okul tatilinin fırsat olduğunu belirten Cami İmam Hatibi Ayhan Yıldız, anne-babaların çocukları üzerinde durmaları ve onlar Kur'an kurslarına getirmeleri gerektiğini belirtti.

Yıldız, "Allah’a şükürler olsun bu yılda yaz Kur'an kurslarımıza başlamış olduk. Çocuklarımız camilere akın ederek geldiler. Gelmeyen çocuklarımızı da kurslarımıza bekliyoruz. Bizler burada çocuklarımıza dinini diyanetlerini öğretmeye çalışacağız inşallah. Besmele ve şahadet kelimesi ile derslerimize başladık. Çocuklarımızın birçoğu besmelenin ne olduğunu bilmiyor. Dolayısıyla bizler burada iki aylık surede çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim, siyer ve dini bilgileri öğretmeye çalışacağız. Tabi bunu yanında sosyal faaliyetlerimiz de olacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında ebeveynlere çağrıda bulunan Yıldız, "Çocuklarımızı camiye getirelim bizler çocuklarımıza sahip çıkmasak kötü niyetli insanlar çocuklarımıza sahip çıkacak ve bunları kötü yerlere yönlendirirler. Geceleri parklarda yatan çocukları görüyoruz. Bazen sabah namazında camiye geldiğimde caminin girişinde yatan çocukları görüyorum. Onlara sorduğumda 'bizler dışarıda kaldık hocam' diyorlar. Çocuklarımıza sahip çıkalım camiye getirelim ve beraber uğraşalım. Dolayısıyla çocuklarımıza dinlerini ve diyanetlerini öğretirsek inşallah bu şekilde çocuklarımıza sahip çıkmış oluruz ve kötü niyetli insanlardan da kurtarmış oluruz. Anne ve babalardan ricamız şudur ki çocuklarını alıp camiye getirsinler beraber bu iki ay çocuklarımızın üstünde duralım. Bu iki bitikten sonra kurslarımız bitecek okullar açılacak. Dolayısıyla böyle bir programı okul sezonunda da devam ettirmek istiyoruz." dedi.

Yaz kursları bittikten sonra da kurslarının devam edeceğini belirten Yıldız, "Çocuklarımız iki ay geliyorlar onlara bir şeyler öğretiyoruz. Daha sonra okullar açılıyor 8 ay boyunca okula gidiyorlar burada öğrendiklerini unutuyorlar. İkinci yıl aynı derslerimizi tekrarlıyoruz. İnşallah bundan böyle yaz Kur'an kurslardan sonra da kurslarımız devam edecektir. Hafta sonları yani cumartesi ve pazar günleri çocuklarımızı camiye davet ederek derslerini vereceğiz. Bu konuda inşallah anne ve babalar da bize yardımcı olurlar." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.