Ebola salgını hakkında soru önergesi

Ebola salgını hakkında soru önergesi

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Batı Afrika'dan yayılmaya başlayan Ebola salgını hakkında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yazılı olarak cevaplaması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

MERSİN - Batı Afrika’dan yayılmaya başlayan ve önlenemeyen Ebola salgını hakkında Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yazılı olarak cevaplaması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.


 

Atıcı yaptığı yazılı açıklamada, “Ebola virüsü salgını, yakalananları yüzde 90 üzerinde öldürerek yayılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü hastalığının kontrol edilemediğini duyurmuştur. İleri derecede bulaşıcı ve öldürücü Ebola salgını Batı Afrika’dan yayılmaya başlamıştır. Hastalığın kuluçka döneminde belirti olmadığından veya belirtiler başka basit rahatsızlıklara benzediğinden geç fark edildiği bilinmektedir.” dedi.


 

Ebolanın insandan insana kan, kusmuk, idrar, dışkı ve ter gibi çeşitli vücut sıvıları ile bulaşabildiğine dikkat çeken Atıcı, “Ebola virüsü hastalığının tedavisi olmadığından korunma çok önemlidir. Dünyada seyahat olanakları arttığından hava, deniz ve kara yolu ile ülkemize, dünyanın her yerinden insanlar gidip gelmektedir. Ayrıca, özellikle, Güney ve Güneydoğu sınırlarımız yeterli denetimden uzaktır. İstanbul başta olmak üzere birçok ilimizde ve sınır illerimizde Asya ve Afrika ülkelerinden kaçak göçmenler olduğu bilinmektedir.” diye ifade etti.


 

Atıcı, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na yazılı olarak cevaplaması istemi ile şu soruları yöneltti:


 

- Ebola virüs salgınına yönelik olarak ülkemizde ne gibi önlemler alınmıştır?


- Ebola virüsünün teşhisi için gerekli laboratuvar imkânları hangi şehirlerimizde ve hangi hastanelerde bulunmaktadır? Herhangi bir salgın durumunda laboratuvar sayısı yeterli midir?


- Sınırlarımızdan kaçak girip yakalananlara Ebola ile ilgili olarak herhangi bir test yapılmakta mıdır?


- 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Ebola virüsü ile enfekte olmuş kimse tespit edilmiş midir? Edilmişse sayısı kaçtır?


- Ebola salgını olan bölgeden gelenler veya ülkemizden transit geçiş yapan yolcularla ilgili olarak ne gibi uygulamalar yapılmaktadır? Hava, kara ve deniz yoluyla gelen tüm transit yolcular denetlenmekte midir?


- Ebola salgını olan bölgeye seyahat yasağı koyma konusunda hazırlık yapılmakta mıdır?   (Osman Öksüz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.