Ebola salgını nedeniyle küresel acil durum ilanı

Ebola salgını nedeniyle küresel acil durum ilanı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (DRC) Ebola salgını nedeniyle küresel acil durum ilan edildiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, Ebola salgının Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (DRC) yaklaşık 2 milyon insanın yaşadığı Goma kentine sıçraması sonrası Cenevre'de toplandı. DSÖ, Ebola salgını nedeniyle küresel acil durum ilan edildiğini duyurdu.

DSÖ Genel Müdürü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Ebola virüsü hastalığının (EVD) Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (DRC) Uluslararası Endişe Halk Sağlığı Acil Durumunda (PHEIC) olduğunu ilan etti.

"Dünyanın çabalarımızı fark etmesi ve çabalarımızın ikiye katlanması zamanı geldi. Bu salgını sona erdirmek ve daha iyi bir sağlık sistemi oluşturmak için DRC ile dayanışma içinde birlikte çalışmamız gerekiyor." diyen Dr. Tedros Adhanom, "En zor koşullar altında neredeyse bir yıl boyunca olağanüstü çalışmalar yapıldı." şeklinde konuştu.

Komite, neredeyse iki milyon kişilik bir şehir olan Goma'daki ilk vaka ve DRC ve dünyanın geri kalanı dahil olmak üzere, salgındaki son gelişmelerden bahsetti.

Bu, 1 Ağustos 2018'de salgın ilan edildiğinden bu yana Acil Durum Komitesi'nin dördüncü toplantısı oldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.