Edirne’de nehirlerde "kırmızı" taşkın alarmı

Edirne’de nehirlerde "kırmızı" taşkın alarmı

Edirne'de aşırı yağışların ardından Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerinde artış yaşanması günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Edirne’de aralıklarla süren sağanak yağmur ve Bulgaristan’da karların erimesinin ardından başlayan Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerindeki artış devam ediyor.

Taşkın nedeniyle yolları ulaşıma kapanan Değirmenyeni köyünde, evleri su bastı, bazı iş makineleri sular altında kaldı.

Bu arada, nehirlerdeki debilerin yükselmesi nedeniyle Tunca Köprüsü ile birlikte yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Yıldırım ve Yeniimaret mahallelerine ulaşımı sağlayan, Kanuni, Fatih, Saraçhane ve Yanlızgöz köprüleri de trafiğe kapatıldı.

Yunanistan sınırında olan Karaağaç Mahallesi ile bağlantıyı sağlayan köprülerde trafik akışının sağlanamaması nedeniyle ulaşım, Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nden yapılıyor.

Pazarkule Sınır Kapısı'ndan gitmek isteyen sürücüler de tarihi köprüler trafiğe kapalı olduğu için bu köprüyü kullanıyor.

Debide artış olup olmayacağı konusunu, Arda Nehri’ndeki barajlardan bırakılacak su miktarı belirleyecek. Tunca Nehri’nin Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkiinden geçen bölümlerinin taşması sonucu er meydanı da günlerdir sular altında.

Edirne Valisi Günay Özdemir, yağışlar nedeniyle debileri yükselen ve taşkınlara neden olan Meriç ve Tunca nehirlerinde incelemelerde bulunarak, yaşanan nehir taşkınlarıyla ilgili, valilikte bir kriz masası oluşturulduğunu söyledi.

Özdemir “Bu sıkıntıyı özellikle Bulgaristan yetkilileriyle beraber günlük olarak takip ediyoruz. Aynı zamanda Devlet Su İşlerimizin internet sitesinden de bu bilgileri paylaşıyoruz. Vatandaşlarımız özellikle bu bilgilere göre kendileri de takip ediyorlar. Aynı zamanda bizim hem DSİ'nin hem de AFAD'ın ve diğer kamu görevlilerinin uyarılarını da biz vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Vatandaşlarımız lütfen bu uyarılara uysunlar. Bu uyarılara uydukları sürece hem can hem de mal güvenliği açısından herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmayacaklardır.” dedi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.