Edirne'de 5 göçmenin sahile vurmuş bedenine ulaşıldı

Edirne'de 5 göçmenin sahile vurmuş bedenine ulaşıldı

Dün, Edirne'nin Enez ilçesi Sultaniçe önlerinde batan botta bulunduğu belirtilen 5 Suriyeli göçmenin sahile vurmuş cansız bedenine ulaşıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, göçmenleri taşıyan botun batmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dün Edirne'nin Enez ilçesi Sultaniçe önlerinde batan botta bulunan 5 kişinin yüzerek karaya çıktığı, 5 kişinin ise cansız bedenlerinin kıyıya vurduğu belirtildi.

Kurtulan göçmenlerin ifadelerine göre botun içinde 12 kişi bulunduğu ve kayıp olduğu düşünülen 2 kişi için arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"29 Eylül 2018 tarihinde saat 04.00'te, Edirne ili Enez ilçesi Sultaniçe önlerinde içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu lastik botun sahile yakın bir mevkide battığı, 2 Türk göçmen kaçakçısı (2 erkek) ve 3 Suriye uyruklu (1 kadın, 2 erkek) düzensiz göçmenin sağ olarak yüzerek karaya çıktığı bilgisi 30 Eylül 2018 tarihinde saat 01:47'de alınmıştır. Görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurları tarafından bölgede bulunan ağır deniz ve hava şartları nedeniyle denizden ve havadan arama kurtarma faaliyetleri icra edilememiş, Sahil Güvenlik Dalış Timi ve Enez İlçe Jandarma Komutanlığı ile müşterek olarak karada başlatılan arama kurtarma faaliyetinde, Suriye uyruklu 5 düzensiz göçmenin (3 kadın, 2 erkek) cansız bedeni 30 Eylül 2018 tarihinde saat 11:10'da sahile vurmuş şekilde bulunmuştur. Düzensiz göçmenlerden alınan ilk ifadelerde; düzensiz göçmenlerin, lastik bot içerisinde 12 kişi olduklarını beyan etmeleri üzerine kayıp olduğu değerlendirilen 2 Suriye uyruklu düzensiz göçmenin (1 kadın, 1 erkek) bulunması maksadıyla Sahil Güvenlik Dalış Timi ve Jandarma birimleri tarafından denizden ve karadan müşterek arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir." denildi."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.