Edirne`de Dondu Denilen 9 Afganlı İnfaz Edilmiş

Edirne`de Dondu Denilen 9 Afganlı İnfaz Edilmiş

Edirne`de nisan ayında sınır köyünde cesetleri bulunan aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 9 Afganlı kaçağın av tüfeğiyle öldürüldükleri belirlendi

Edirne`de nisan ayında çalılıkların arasında bulunan ve donarak öldükleri sanılan 9 Afganlı kaçağın av tüfeğiyle öldürüldükleri belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, nisan ayında bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Budakdoğanca köyü Kırçeşme mevkisinde yaptıkları kontrollerde, çalılıklar içerisinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 9 kaçağın cesedini bulmuştu.

İlk değerlendirmede kış soğuklarında donarak öldükleri sanılan kaçakların İstanbul Adli Tıp Kurumu`ndaki incelemede, av tüfeğiyle öldürüldükleri sonucunun çıkması üzerine cinayeti titizlikle araştıran jandarma, bir kaçağın üzerinden çıkan fotoğraftan yola çıkarak olayı aydınlattı.

Vesikalık fotoğrafın üzerinde yazan stüdyoyu bulan jandarma ekipleri, Kahramanmaraş`taki fotoğrafçıyla görüştü. Fotoğrafçının ifadesinden kaçakların stüdyoya Türkiye`de ikamet izni olan bir Afganlı ile geldiği bilgisine ulaşan jandarma, daha sonra yakaladığı Afganlı`nın sorgusunda öldürülen kaçakların umut yolculuğu için kılavuzluk etmesi üzerine görüştüğü kişinin telefon numarasına ulaştı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında teknik ve fiziki takip sonucu olaya karıştıkları iddiasıyla Adana`da E.K, Kırklareli`nin Babaeski ilçesinde O.T, Edirne`de de A.F ve L.F gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan E.K, mahkemece tutuklandı, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.