Edremit'te atık pil toplama kampanyası başlatıldı

Edremit'te atık pil toplama kampanyası başlatıldı

Van'ın merkez Edremit ilçesinde "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" başlatıldı.

Van'ın merkez Edremit İlçe Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte okullarda "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" başlattı.

Edremit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçedeki bütün okullarda başlatılan kampanya ile yıpranmış atık pillerin insan ve ekolojik sistem üzerindeki zararlarını asgariye indirmek amacıyla okullarda çevreye duyarlılık oluşturuluyor.

Kampanya kapsamında ilçedeki okullara 200 adet plastik pil kutusu, 100 adet karton pil kutusu ve 300 adet şeffaf pil kutusu ve afişler, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla dağıtıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş TAP ile Edremit Belediyesinin yürüttüğü kampanya 30 Nisan 2017 tarihinde son bulacak. Kampanya kapsamında, en çok pil toplayan okullara çeşitli hediyeler verilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, "Bildiğiniz gibi atık piller yoğun miktarda kimyasal ve zehirli, zararlı maddeler içermekte, toprağa veya suya atılınca zehirli maddeler toprağa ve suya karışmakta, toprağa ve suya karışan bu zehirli ve zararlı maddeler çevremizi, sağlığımızı ve tüm biyolojik çeşitliliğin genetik yapılarını bozmaktadır. Biz bu önemli kampanyanın startını geleceğimiz olan çocuklarımızla başlatıyoruz. Yürüttüğümüz kampanyalar kapsamında hem çocuklarımıza çevre bilinci aşılıyor hem de çevremizin temiz ve sağlıklı tutulmasını sağlamış oluyoruz. Bu bağlamda en çok pil toplayan okul ve öğrencilerimizi de ödüllendirerek projeye motive olmalarını sağlıyoruz." dedi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.