Ege Denizi’nde tekne faciası: 6 ölü

Ege Denizi’nde tekne faciası: 6 ölü

Midilli Adası'na geçmek isteyen FETÖ mensuplarını taşıdığı belirtilen botun batması sonucu 6 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de kayboldu. 9 kişi ise kurtarıldı.

Gece saatlerinde karanlıktan da istifade ederek Midilli adasına gitmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı, FETÖ mensubu oldukları iddia edilen 14 kişi ile organizatörlük yaptıkları belirtilen 2 kişinin içinde bulunduğu şişme bot, Ayvalık açıklarında alabora olarak battı.

Ayvalık Sahil Güvenlik ekiplerince müdahale edilen olayda 9 kişi kurtarılırken, kurtarılanların botta 16 kişinin olduğunu söylemeleri üzerine bölgede helikopter destekli geniş çaplı aramalar başlatıldı.

Arama kurtarma çalışmalarında 3'ü bebek 6 kişinin cesetleri denizden çıkarıldı. Kendisine ulaşılamayan 1 kişinin aramasına devam ediliyor. Denizden çıkarılanların kimlikleri ise henüz belirlenemedi.

Kurtarılan 9 kişi Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavileri yapıldıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Hayatını kaybedenleri cenazeleri ise Ayvalık Devlet Hastanesi morgundaki ilk incelemelerin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.