Ege Üniversitesi üç gün tatil edildi

Ege Üniversitesi üç gün tatil edildi

Öğrenci olayları sırasında bir öğrencinin hayatını kaybettiği Ege Üniversitesi önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri tatil edildi

Ege Üniversitesi'nde bir öğrencinin ölümü yedi öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından Ege Ünivesitesi Senatosu bugün olağanüstü toplandı.

Senato olaylar nedeniyle Ege Üniversitesi'nin tüm fakülte, yüksek okullarında 23 Şubat Pazartesi, 24 Şubat salı ve 25 şubat çarşamba günlerini tatil ilan etti.

Senato ayrıca olaylar nedeniyle üzüntülerini bildirip, herkesi sağduyuya çağırdı.

DAVUTOĞLU'DAN TAZİYE TELEFONU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Çakıroğlu'nu telefonla arayarak taziyelerini iletti. Davutoğlu, olayın soruşturulması için 2 müfettişin görevlendirildiğini aktardı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, görüşmeyle ilgili şu bilgilendirme yapıldı; "Sayın Başbakanımız Ege Üniversitesinde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Çakıroğlu'nu arayarak taziyelerini iletmiştir.

Üniversitelerde birçok öğrenci yetiştirmiş bir kişi olarak bu olaylardan ayrıca üzüntü duyduğunu ifade eden Başbakanımız olayın soruşturulması ve bir ihmal var ise tespiti için iki müfettişin görevlendirildiğini ifade etmiştir. Sayın Başbakanımız benzer olayların yaşanmaması için ilgili birimlere gerekli önlemlerin alınması talimatını vermiştir."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.