Ege'de 6,3 büyüklüğünde deprem

Ege'de 6,3 büyüklüğünde deprem

​Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.31'de Muğla yakınlarında 6,3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ege Denizi'nin Muğla açıklarında meydana gelen depreme ilişkin ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

Bodrum'un ilk defa şiddetli depreme maruz kaldığını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Gerçekten Bodrum ilk defa böyle şiddetli bir depreme maruz kaldı. Allah'a çok şükür şu ana kadar bize herhangi bir kötü haber yansımadı, inşallah da yansımaz. Elektrik direğinin devrilmesinden dolayı elektrikler kesik. Bir de yollarda çökme ve toprak kaymaları var. Bunun dışında herhangi bir ev yıkılması, herhangi bir can kaybı ile ilgili bir bilgi gelmedi. Bu tabi bizi biraz mutlu etti ama çok korktuk!" dedi.

Bazı bölgelerde deniz seviyesinin yükseldiği iddiaları halk arasında paniğe neden olurken tedbir amaçlı Bodrum Devlet Hastanesi tahliye edildi.

Bodrum Kaymakamlığı da vatandaşların binalara girmemesi yönünde uyarılar yaptı. Jandarma ve AFAD'ın, hasar tespiti ve tedbir amacıyla bölgede keşif çalışmaları sürüyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.