Eğil Sarıca köyü kutlu doğum etkinliği 2015 video

Eğil Sarıca köyü kutlu doğum etkinliği 2015 video

Diyarbakır’ın Eğil ilçesine bağlı Sarıca köyünde Peygamber aşığı köy sakinlerin yoğun katılımı ile Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır Eğil ilçesi Sarıca köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Öğle namazı sonrasında köy camiinin bulunduğu alanda yapılan Kutlu Doğum etkinliğine köy halkının yanı sıra çevre köylerden de katılım sağlandığı gözlendi.

Kadın ve erkekler için ayrı bölümlerin oluşturulduğu etkinlikte genç, yaşlı, çocuk yüzlerce peygamber sevdalısı katılırken, etkinlik alanında taşınan Tevhid bayrakları güzel görüntüler oluşturdu.

Program saat 13.00 sıralarında Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup Aksa’nın okuduğu Kürtçe mevlit ile devam eden etkinliğe katılan Özlem ajans sanatçıları da seslendirdikleri ilahilerle katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.

Şiddetli yağmura rağmen katılımcıların alanı terk etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlik alanında, küçük kızların okuduğu şiir ve Veda Hutbesi katılımcıları duygulandırdı.  

Programın açılış konuşmasını yapan Şirin Kiloatar Hoca, Peygamber Sevdalıları tarafından her yıl bir temanın belirlendiğini bu yıl Kutlu Doğumlarda işlenen temanın ise ‘’Eşsiz Önder Hz. Muhammed’’ teması olduğunu belirterek, bir önder olarak Hz. Muhammed (sav)’in vasıflarına değindi.

“Resulullah, insanları zulümden kurtardı”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kerbela Şanlı Hoca, Hz Muhammed’in (sav) insanlığa çok şeyler kazandırdığına değinerek, “Resulullah, insanları zulümden kurtardı. İslam devletini kurdu. Köleleri özgürlüğe kavuşturdu. Diri diri gömülen kız çocuklarını kurtardı. Annelere şeref verdi. Cenneti onların ayakları altına aldı.“ dedi.

Şanlı Hoca, “Yağmur ve soğukta sadece Allah ve Resulünün hatırı için burada bekliyorsunuz. Kıyamet günü Allah sizin bu mükâfatınızı unutturmayacaktır. Şüphesiz sahabeler devrinde müşrikler Bilal’e nasıl eziyet ediyordu. Mekke’nin sıcağında onu yerde uzatıp üstüne büyük taşlar indiriyorlardı. Bugün burada sizlerin çektiği eziyetler de onun çektiği eziyetler gibidir. Allah Teâla ona ne mükâfat veriyorsa, şüphesiz size de aynısını verecektir.” diye konuştu.

Allah’ın bu hayır ve mükâfatın karşılığını vereceğini söyleyen Şanlı Hoca, “Peygamberimiz yeryüzünde insanlar benden ve Allah’tan bahsederse, Allah-u Teâla da onlardan bahsedecektir. Şimdi Allah ve melekleri de bizden bahsediyor. Biz ne kadar Peygamberi sevsek de azdır. Çünkü o bizim üzerimize çok ağlamıştır. Kıyamet günü onun ümmeti sıratın üzerine çıktığında, sırat yıkılmak üzeredir. Fakat Peygamberimiz bu duruma seyirci kalmıyor ve gelip bizi kurtarıyor. O bizim özgürlüğümüzü kendi özgürlüğüne tercih etmiştir. Biz ümmeti için dualar  ve   şefaat edecek. Allah bu eziyetlerimizi unutmaz. Sahabeler Peygamberimizi çok seviyorlardı.” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası seslendirilen ilahiler ve getirilen tekbirler ile coşkunun doruğa çıktığı program, yapılan dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler