Eğil'in Akalan köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Eğil'in Akalan köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Akalan (Süleymana) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Köy Der, Eğil’e bağlı Akalan (Süleymana) köyünde “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (sav)” adıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

 

Sunuculuğunu Mehmet Ulu’nun yaptığı program, Ali Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Akabinde Ali Hoca açılış konuşması yaparak, “Bizim amacımız ve bu platform ile yapmak istediğimiz ve bundan sonra da yapacağımız   etkinliklerde, Resulullah’tan  bahsedip onun ahlakını kendi aramızda tavsiye ve yaygınlaştırmaktır.” dedi.

 

Aksa İlahi Grubu Resulullah üzerine ilahiler seslendirirken,  mevlithanlar da Kürtçe mevlit okudular.

 

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Mehmet Ali Keskin Hoca, Ashab-ı Kehf’ten söz ederek, “O gençler devletin üst düzey yöneticileri idiler. Fakat devletleri kâfir idi, tuğyan idi. O bir kaç gence, o makamlar güzel gelmiyordu. Netice itibari ile kralların küfür  düzenlerini red ettiler. Zalim kral ve yöneticiler yüzünden kaçıp mağaraya sığındı o gençler. Ve dediler ‘Onların sarayları ve şöhretleri bize lazım değil. Ancak biz Allah’ın kullarıyız. Ve onların ilahlıklarını ret ediyoruz.’  Allah da bunların ihlâsından dolayı bunları 300 yıldan fazla mağarada uykuya yatırdı. Sonra Allah onları uyandırdı. Ve ayetlerle bunu Resulüne bildirdi. Resulullah buna hayret etti. Tabi ki tefekkür ehli için acayip bir şeydir. Cebrail (a.s),‘Ey Muhammed. senin ümmetin senin dininden gafil kalacaklar. Ve onların uyanışları Ashab-ı Kehf’ten daha fazla uzun sürecek’ deyince  Hz. Muhammed çok üzüldü.” ifadelerini kullandı.

 

Etkinlikte sahne alan Aksa İlahi Grubu ile Kız İlahi Grubu Hz Muhammed’i (sav) konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.


Etkinlik Fırat Hoca’nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Veysi Demirci - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler