​Eğitim-Bir-Sen Bitlis şube başkanı güven tazeledi

​Eğitim-Bir-Sen Bitlis şube başkanı güven tazeledi

​Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesinin 3’nci Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Cabir Durak, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Bitlis Şubesi'nin 3’nci Olağan Kongresi yapıldı. Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, Tatvan Belediye Başkanı Fetah Aksoy, Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, Memur-Sen kollarına bağlı şube başkanları ve delegeler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan kongre, Eğitim-Bir-Sen’in dünden bugüne elde ettiği kazanım ve çalışmalarını anlatan sinevizyon ile devam etti.

Açılışta konuşan mevcut başkan Cabir Durak, bu bir hizmet yarışı olduğunu, cefakar insanların açmış olduğu yolda yürüklerini belirterek, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Durak, “Bizler Eğitim-Bir-Sen çatısı altında buluşuyorsak rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Birlikteliğimiz inşallah bereketli olacaktır. Bu yolda olmak kadar, bu yolda sizlerle omuz omuza yürümektir asıl bizim için önemli olan. Gücümüzü, kalbimizi, aklımızı, heyecanımızı ve hayallerimizi bir araya getiren işte bu örgütlülüğümüzdür. Görevi devir aldığımız günden bu bugüne kadar, hizmet etme yolunda elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Gün oldu ağladık, gün oldu beraber güldük. Özellikle şunu bilmenizi istiyorum ki, bu 4 yıllık süre zarfında üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle hareket etmeye gayret ettik. Doğru düşünmek yetmez, doğru davranmakta gerekir esasları doğrultusunda hareket ettik.” dedi.

Daha sonra konuşan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celala Gül, kongrenin özelde Bitlis, genelde de Türkiye’de eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Konuşmaların ardında divan oluşturularak, denetleme ve mali raporlar, faaliyet raporu okunarak, denetim faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Tek listeyle girilen seçimde, mevcut başkan Cabir Durak, tüm delegelerin oyunu alarak yeniden Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube başkanlığına seçildi. Seçimin ardında Durak, kendisine verilen destekten dolayı herkese teşekkür etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.