Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı güven tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı güven tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi'nin 5. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Mahir Barışan güven tazeledi.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Muş Öğretmenevi konferans salonunda yapılan genel kurula, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Mahir Barışan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Enver Kıvanç, Metin Aksu ve Mehmet Özçelik, Memur-Sen İş Kolu temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.

Genel kurulda konuşan Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi Başkanı Mahir Barışan, Eğitim-Bir-Sen’in ortaya çıkış nedenlerinin başında insan haklarına duyarsız, inanç ve düşünce özgürlüğüne karşı yasakçı, vesayetçi, darbeci ve her alanda ülkeyi geri bırakan, dış odaklarla iş tutan zorba zihniyet olduğunu söyledi.

Barışan, “Bu zihniyetin sahipleri, milletimizi yoksullaştırdıkları ölçüde var ve varlıklı oldular; halkın umudunu, gayretini öldürdükleri ölçüde de yaşadılar. Bu karanlık, kirli amaçlarında belli bir oranda başarılı da oldular. Ekonomik yoksulluğun yanı sıra yaşanan anarşi ve terör olayları, darbeler, milletimizin enerjisini tüketmiş, hayallerini yok etmişti. Mehmet Akif İnan ve arkadaşları, böyle bir tablonun yaşandığı yıllarda, 1992’de Eğitim-Bir-Sen’i, özelde eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki hak ve menfaatlerini korumak genelde ise ülkemizde ve dünyada cereyan eden her türlü haksızlığa hukuksuzluğa karşı çıkmak amacıyla kurmuştur.” dedi.

Her zaman kardeşlik çağrılarıyla birlik ve beraberlik için çalıştıklarını belirten Barışan, “Kardeşlik hukukunu koruduk. 28 Şubat’ın muktedir aynı zamanda arkaik zihniyetine, zulmüne karşı durduk. 15 Temmuz işgal girişiminde de hiç düşünmeden maliyet hesabı yamadan, sağımıza solumuza bakmadan durup bekleyelim demeden alanlara aktık, tankların, tüfeklerin karşısına çıktık. Örgütlü gücümüzle emeğin, bilginin, onurun, özgürlüğün teminatıyız.” şeklinde konuştu.

Barışan, son olarak kendisine 2 dönemdir tek listeyle seçime girme teveccühünü gösteren üyelere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Tek listeyle yapılan seçimlerde geçerli oyların tamamını alan mevcut başkan Mahir Barışan, yeniden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlığı'na seçildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler