Eğitim Bir-Sen'den Batman’da öğretmene yapılan saldırıya tepki

Eğitim Bir-Sen'den Batman’da öğretmene yapılan saldırıya tepki

Batman’da darp edildiği iddia edilen Necat Nasıroğlu İlkokul Müdür Yardımcısı için Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi tarafından bir açıklama yapılarak olay kınandı.

BATMAN-Batman Necat Nasıroğlu İlkokul Müdür Yardımcısı’nın bazı veliler tarafından darp edilmesiyle ilgili Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi tarafından bir basın açıklaması yayımlandı.

 

“Eğitim yuvalarında şiddet ve nefret hiç olmamalıdır”

Öğretmene yapılan şiddetinin kınandığı açıklamada, “Bugün mesai saatleri içerisinde Necat Nasıroğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı bir grup kendini bilmez veli tarafından darp edilmiştir. Darp edenleri şiddetle kınıyoruz. Sağduyulu ve öğrencilere örnek olması gereken yetişkinlerin, binlerce çocuğun gözü kapalı emanet edildiği bir eğitimciye saldırabilecek kadar gözlerinin kararması, şiddete başvurulması, anlaşılabilecek bir durum değildir. Eğitim yuvalarında şiddet ve nefret hiç olmamalıdır. Konuşarak anlaşmak yerine anlamsız fiillere başvurmak ne yazık ki artık toplumuzun genlerine işlemiştir. Değer biçilemeyecek ölçüde emek sarf edilerek bilgili ve erdemli nesiller yetiştirme telaşı içinde ki meslektaşlarımızın emekleri bu anlamsız saldırılarla heba olup gitmektedir. Çocuklarımızın artık şiddeti bir yaşam biçimi olarak görmesi ne yazık ki bu tür olaylar ile daha da pekişmektedir.” denildi.

 

“Okullarımız şiddetin değil, şefkatin, merhametin yeşermesi gereken ortamlar”

Yıllardan beri güvenlik zafiyeti yüzünden öğretmenlere saldırıların yapıldığı vurgulanan açıklamada, “Her saldırıdan sonra ‘bu son olsun' temennileriyle bitirdiğimiz açıklamalarımıza rağmen; kirli eller, karanlık oyunlar, her seferinde, her yerden yara açmaya devam etmektedir. Okullarımız şiddetin değil, şefkatin, merhametin yeşermesi gereken ortamlar iken bu şekilde saldırılarla anılır olması, bizleri derinden yaralamaktadır. Buradan toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunmak istiyoruz. İnsanlık tarihinin hiçbir döneminde şiddet ve öfke insanlığa yarar sağlamamıştır. Sonuçları ağır tahribatlara neden olan şiddet ve öfkenin yerini hoşgörü, diyalog ve iletişim dilinin alması hepimizin görevidir. Her platformda bunlar dile getirilmeli, şiddetin bir yaşam biçimi olmasının önüne bir an önce geçilmelidir. Tüm kamuoyunu bu anlamda göreve davet ediyor ve geleceğimiz adına umutlu olmak istiyoruz. Saldırıyı tekrar şiddet ve nefretle kınıyoruz. Biz ne olursa olsun sorunları konuşarak çözmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler