Eğitim-Bir-Sen’den HÜDA PAR’a "Hayırlı Olsun" ziyareti

Eğitim-Bir-Sen’den HÜDA PAR’a "Hayırlı Olsun" ziyareti

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesinden bir heyet, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığını ziyaret ederek, yeniden il başkanı seçilen Celal Gül’ü tebrik etti.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığını ziyaret ederek, Bitlis 2’nci Olağan Kongresinde yeniden il başkanı seçilen Celal Gül’ü tebrik edip başarılar dilediler.  Gelen heyeti, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül ve il teşkilatı karşıladı.

Doğru ile yanlışın ayrıştırılmasında ve doğrunun, hakkın yanında yer almak hususunda HÜDA PAR’dan farklı düşünmediklerini belirten Durak, “Böyle devam edeceğiz inşallah. Bunu yalnız bir kişinin veya bir STK’nın yapması yeterli değildir. Hep beraber bunu yapacağız.” dedi.

Eğitim müfredatına ve hala cezaevinde bulunan 28 Şubat mağdurlarının durumunun da konuşulduğu ziyarette toplumun inanç ve değerleriyle uyumlu yeni bir müfredatın yapılması gerektiğini belirten Durak, hem bunun için çalışma içinde olduklarını, hem de 28 Şubat’ın hala cezaevlerinde olan mağdurlarının gündeme taşınması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

“Memleketin ve halkın zararına yönelik atılan her adımın karşısında durduk”

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül ise devam eden 28 Şubat mağduriyetleri, hukuk alanında yaşanan adaletsizlikler ve son zamanlarda güvenlik soruşturması adı altında işlenen hak ihlallerine dikkat çekerek, “Partimiz kurulduğu günden bu yana, ilk günkü söylemlerimizin arkasında durduk ve durmaya çalışacağız. Sizlerde şahitsiniz ki, 15 Temmuz hain darbe girişiminde kitlemizle birlikte ilk sokağa inenlerdeniz. Bu memleketin ve milletin hayrına ve yararına kim bir adım atmışsa yanında durmuş ve desteklemişiz. Memleketin ve halkın zararına yönelik atılan her adımın da karşısında durmuşuz. Bunu 15 Temmuz darbe girişiminde herkes gördü.” diye konuştu.

“Hak ihlallerinin giderilmesi için bir adım atılmış değil”

Hâlen 28 Şubat ve FETÖ mağduru insanların cezaevlerinde olduğunu hatırlatan Gül, şunları söyledi: “15 Temmuz’da bir süreç yaşandı. Allah’ın yardımıyla bu tehlike bertaraf edildi. Bu darbe girişimini yapanların içerisinde biliyorsunuz FETÖ ile iltisaklı hâkim ve savcılarda vardı ve bu hâkim ve savcıların geçmişte verdiği kararlarla yüzlerce insan hala cezaevlerinde. Ergenekon, Balyoz gibi davalarda suç işledikleri alenen ortada olan insanlar bu ülkede serbest bırakıldılar. Üstelik kendilerine yüksek miktarda tazminatlar ödendi. İadeyi itibarları yapıldı. Fakat 28 Şubat ve FETÖ mağduru yüzlerce insan İslami kimliklerinden dolayı hâlâ cezaevlerinde. Kimileri kanser hastalığına yakalandığı halde ölüme terk edilmiş durumda. Bu insanlar adalet bekliyor. Ama maalesef bugüne kadar, bu mağduriyetlerin ve hak ihlallerinin giderilmesi için bir adım atılmış değil. Bizler sadece adalet istiyoruz. Ama herkes için adalet.”

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrası Gül, HÜDA PAR ne diyor!, kitabı ile  HÜDA PAR Parti Programı ve Eğitim İşleri Başkanlığının hazırladığı eğitim müfredatı ile ilgili rapor çalışması hediye edildi. 

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler