Eğitim Bir-Sen’den Milli Eğitim Bakanlığına tepki

Eğitim Bir-Sen’den Milli Eğitim Bakanlığına tepki

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'a gelen Mili Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bölgenin eğitim sorunları ile ilgili yeterli adımlar atmadığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'a gelen Mili Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in, bölgenin eğitim sorunları ile ilgili, konu dışındaki STK’larla görüştüğünü ifade eden Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube başkanı Yunus Memiş, bölgedeki eğitim sorunlarıyla ilgili ciddi adımların atılmadığını belirtti.

Bölgede çukur ve barikat siyasetinden dolayı özellikle çocukların ciddi zarar gördüğüne dikkat çeken Memiş, hükümetin çocukların eğitimi noktasında ciddi adımlar atmadığını belşrterek Milli Eğitim bakanlığının bu noktada ciddi adımlar atması gerektiğini söyledi.

Çocukların istediği okula kayıt yapabilme, telafi eğitim kursları ve benzeri gelişmelerle ilgili adımların atıldığını hatırlatan Memiş, bu adımların yeterli olmadığını belirterek, “ Burada 20 bine yakın öğrenci eğitimden mahrum kaldı. Bu eğitimi devlet sağlamak zorundadır. Diyarbakır eğitimde 76’ıncı sıradadır.” diye konuştu.

“Diyarbakır’da kimin eli kimin cebinde, doğrusu merak ediyoruz”

PKK’nin çukur siyasetinin mağdur ettiği çocukların durumunun ortada olduğunu dile getiren Memiş, bu süreçte Milli Eğitim Bakan Yardımcısının Diyarbakır’a gelerek, eğitim alanındaki kuruluşlarla çocukların sorunlarını konuşmadan ayrılmasına anlam veremediğini ifade etti.

Bakan yardımcısının bölgeye gelerek bazı STK’larla yaptığı toplantı hakkında konuşan Memiş, toplantının kime ve neye hizmet ettiğinin belli olmadığını vurgulayarak, “Diyarbakır’da kimin eli kimin cebinde, doğrusu merak ediyoruz. Halkın değerlerinden uzak bir neslin yetişmesi söz konusuyken, biz bu değerler altında çocuklara eğitimi sunmaya çalışıyoruz. Bunlar da engelleniyor. Bu bağlamda yetkililerin bu sorunu eğitimcilerle görüşerek hal etmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Bakanlık, eğitimin ticareti ile mi ilgileniyor”

Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakan yardımcısının Diyarbakır’a geldiğini aktaran Memiş, “Ticaret Odası, Körler derneği ve benzeri konu dışındaki kuruluşlarla görüşen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, neden birebir eğitimin içerisinde olan STK’larla görüşmedi, onlarla toplantı yapmadı ve onlarla birebir bu sorunu konuşmadı. Bakanlık eğitimin neyi ile ilgileniyor? Ticareti ile mi yoksa? Açıkçası bunu bilemiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının yetkilisi, Diyarbakır’a gelerek, STK’larla görüştüğünün imajını oluşturmaya çalışıyorsa, kusura bakmasın biz bu işte yokuz. Ancak eğitimin içinde ciddi bir şekilde çalışmalar yapmak ve bu çocukların eğitimi için neler yapılması gerektiğini düşünüyorsa, biz de elimizden geleni yaparız. Bakan yardımcısı Diyarbakır’a geldi. Ancak, eğitim alanında olan hiç kimse ile oturmadı. Konu dışında birkaç kişi ile sohbet edip, milletin gazını aldıktan sonra gitti.” dedi. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler