Eğitim her şeyin başıdır

Eğitim her şeyin başıdır

Eğitimin her şeyin başı olduğunu belirterek okumanın önemine değinen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, beşikten mezara kadar eğitimin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Şahinbey Belediyesi tarafından Gerciğin Mahallesi'nde içinde Kur'an kursu, okuma salonları ve taziye evi ile muhtarlık bürosunun bulunduğu sosyal tesisin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinin yeni mahallerinden olan Gerciğin Mahallesi'ne (köy) yaptırdığı sosyal tesisi ve taziye evinin açılışını düzenlediği törenle gerçekleştirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, konuşmalarla devam etti. Konuşmaların ardından dualarla sosyal tesisin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçedeki köy ve şehir merkezlerinde açtıkları sosyal tesislerin çok amaçlı kullanıldığını söyledi.

Şehir merkezinde yapılan hizmetlerin aynısının kırsal mahallelere de yapıldığını belirten Tahmazoğlu, "Daha önce köy olup şuan mahalle olan Gerciğin mahallemize yaptığımız sosyal tesisi tamamladık. Gerciğin mahallemize 13 bin beş yüz metre kare kilit taşı, park ve son olarak bu sosyal tesisi yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Biz göreve geldikten sonra 'şehirde ne varsa köylerimizde de o olsun' dedik ve yeni çıkan yasayla buranın kilit taşı çalışmalarına başlayıp, bitirmiştik. Daha sonra bu mahallemize park ve sosyal tesis yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Şehir merkezinde ne varsa mahalle olan köylerimizde de aynısı olsun istiyoruz. Gerciğin mahallemize 2 katlı bir tesis yaptık. Altta erkekler için taziye salonu, toplantı salonu ve muhtarlık bulunuyor. Üst katta ise bayanlar için taziye salonu ve her türlü eğitimin yapılabileceği bir tane sınıfımız var. Amacımız hayat standartlarını yükselterek vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak." dedi.

Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak Türkiye'de bir ilke imza atarak çiftçilerimize sertifikalı buğday ve arpa tohumu, gübre, hayvan yemi, zeytin fidanı dağıtmıştık. Bu yıl da hayvan yemi, zeytin fidanı ve fıstık fidanı dağıtacağız. Şahinbey Belediyesi olarak bu tür hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Sosyal tesislerin içerisinde açılan sınıflarla eğitimler verildiğini belirten Tahmazoğlu, "Eğitim her şeyin başı, okumak çok önemli. Tesislerimizin içerisine kitaplıklar kurup kitaplar koyuyoruz. Çocuklarımız, hanım kardeşlerimiz ve büyüklerimiz için sınıflarımızda çeşitli eğitimler veriliyor. Vatandaşlarımızın bu tesisleri yılın 365 günü kullanmasını istiyoruz. Burada sohbetler yapılıp çeşitli eğitimler verilebilir. Çok amaçlı salonlar haline getiriyoruz. Böylelikle beşikten mezara kadar eğitimin devam etmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler