Eğitim-Sen’li müdür yardımcısından öğrencilere taciz

Eğitim-Sen’li müdür yardımcısından öğrencilere taciz

Diyarbakır’da bir ortaokulda görevli Eğitim-Sen’li müdür yardımcısının, 10 yaşlarındaki kimi öğrencileri taciz ettiği ortaya çıktı. Olayla ilgili taciz edilen bir öğrenci ve onun velisi İLKHA’ya konuştu.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Fevzi Çakmak Ortaokulunda görevli Eğitim-Sen’li olduğu öğrenilen Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Sanlı’nın, 10 yaşlarındaki bazı kız öğrencilerini taciz ettiği ortaya çıktı.  Tacize uğrayan bir öğrenci ile velisi okulda yaşanan skandalı İLKHA’ya anlattı.

Edinilen bilgiye göre, okulun müdür yardımcısı 60 yaşındaki İsmail Hakkı Sanlı, 10 yaşlarındaki kız öğrencilerini ailevi meseleleri konuşmak bahanesiyle tek tek sınıfa alarak cinsel tacizde bulundu. Taciz edilen çocuklar, tuvalette kusmaya, hal ve hareketlerinde bozukluklar ortaya çıkmaya başlayınca diğer öğretmenler tarafından fark edildi.

“Öğrenci velileri okulu bastı”

Olayın tüm okul tarafından duyulmasının ardından öğrenci velileri okulu bastı. Okul müdürü, velilerin tepkisini dindirmek için gereken soruşturmanın açılması yönünde ikna çabalarına girişirken, Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmak yerine Rehberlik Araştırma Merkezine (RAM) başvurdu. Okulda öğrenci, veli ve öğretmenlerin ifadesini alan RAM yetkileri olayı Milli Eğitim Müdürlüğüne taşıdı. Olayla ilgili idari soruşturma açılırken öğrenci velilerinin emniyet tarafından ifadeleri alındı. Öğrenci velileri karakola gidip tacizler hakkında dilekçe vererek şikâyetçi oldu. Tacize adı karışan okul müdür yardımcısı İsmail Hakkı Sanlı’nın ise Eğitim-Sen üyesi olduğu ortaya çıktı.

“Taciz ile tecavüz arasında fark var!”

Öğrenci velilerinden birinin okul müdürüne tepki göstermesi üzerine Okul Müdürü Devrim Çelik’in, “Taciz ile tecavüz arasında fark var” dediği belirtildi. Konuyla ilgili konuşan öğrenci velisi, bununla beraber okul müdürünün konu ile ilgili “Başlatılmış bir süreç var” diyerek kendisini oyaladığını, basına ve yargıya yansımaması şeklinde ikna çabalarına giriştiğini söyledi.

“Avukat tutmak istiyorum ama imkânım yok”

Tacize uğrayan öğrenci velilerinden (isminin saklı kalmasını istiyor) biri, “Olayı geç duydum. Duyduktan sonra psikiyatri doktorları tarafından çocuğum kontrolden geçti. Sadece benim kızım değil, diğer öğrencilerin de ifadesi alındı ve muayene edildi. Cuma günü müdür ile konuyu konuştuk. Karakol beni çağırdı, dilekçe ve ifade verdim. Emniyete de okula gelen doktorlar haber vermiş. İlk defa böyle bir mağduriyet yaşadık. Avukat tutmak istiyorum ama imkanım yok.” dedi.

“Başka çocuklar da taciz edilmiş”

60 yaşındaki müdür yardımcısı İsmail Hakkı Sanlı’nın kızının ve akrabalarının gelip kendisinden şikâyetçi olmamasını istediğini belirten tacize uğrayan öğrencinin velisi, şunları söyledi:

“Bana babasının hasta olduğunu söyleyerek davadan vazgeçmemi istedi. O ölene kadar davamdan vazgeçmem. Müdürle beraber kızı alarak hastaneye gittik. Savcılığa da başvuracağım. Olaydan önce başka çocuklar da taciz edilmiş. Çocukları ikişer ikişer sınıfa alıyormuş, iki kişiye de kapıda nöbet tutturuyormuş. Sözde aile ile ilgili meseleler konuşacaklar. Kapıdaki öğrenciler de şüphelenip kapıyı çalmış. Sonra bırakmış çocukları, çocuklar da korktuklarından kimseye bir şey söylememişler.”

“Olayı duyan öğretmenim bana sarılarak ağladı”

Tacize uğrayan Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki kız çocuğu ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Müdür yardımcısı İsmail Hakkı Sanlı, Matematik dersinde iken ben ve arkadaşlarımı çağırdı. 3 kişiydik, 2 arkadaşımı kapının önüne bırakıp beni içeri aldı. İstemediğim yerlerime dokundu. Zil çaldı, arkadaşlarım kapıyı çaldı. Hoca kızdı onlara. Hoca bana çıkabileceğimi söyledi. Sonra biz lavaboya gittik. Arkadaşımla midemiz bulandığı için kusmaya başladık. Diğer arkadaşlarım bizi sakinleştirmeye çalıştı. Son iki ders kalmıştı ancak ders işleyemiyorduk. Bayan öğretmenimiz de duymuştu. Olayı duyunca kendini tutamadı, bana sarılarak ağladı. Ardından olayı diğer öğretmenlere söyledi. Herkes kızmıştı, kimse ders işleyemedi.” ifadelerini kullandı.  

“Sadece benim bildiğim 6 çocuk tacize uğradı”

Tacizi yapan kişinin Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Sanlı olduğunu ifade eden öğrenci, “Olay duyulduktan sonra bir öğretmenim onu dövdü, ardından sabahçı öğrenciler de onu dövdü. Ardında tacizci müdür yardımcısı yine beni çağırdı ancak ben gitmedim, ağladım. En yakın arkadaşıma daha kötü şeyler yaptı. Müsait olmayan yerleri ile ona dokunmuştu. Çocukları ikişer ikişer sınıfa alıyordu. Sadece benim bildiğim 6 çocuk tacize uğradı. Diğerlerinin başına da geldi, ancak utandıkları için söyleyemediler.” şeklinde konuştu.

“Kâbuslar görüyorum”

Uykularında kâbuslar gördüğüne dikkat çeken kız öğrenci, “Rüyalarıma giriyor, ben hep ondan kaçıyorum. Kâbuslar görüyorum, ter içinde uyanıyorum.” diyerek büyük bir travma geçirdiğini anlattı.

Okulun kimi öğretmenlerinin okul dışında toplantı yapmaları dikkat çekti

Cinsel taciz olayının ortaya çıkmasından birkaç gün sonra Fevzi Çakmak Ortaokulu müdürü ve kimi öğretmenlerin, objektiflere takılan görüntülerde okulun dış kapısında konu hakkında değerlendirme yaptıkları görüldü. Görüntülerde müdür ve bir grup öğretmenin olayın nasıl olduğu ve nasıl yayıldığı hakkında konuştukları kameralara yansıyor. Öğretmenlerin okul içerisinde, toplantı salonunda değil de okul bahçesinin dışında, duvar dibinde toplantı yapmaları dikkat çekiyor.  

Eğitim-Sen yoğun LGBTİ faaliyetleriyle son günlerde öne çıkıyor

Birçok skandal ile gündeme gelen Eğitim-Sen’in yoğun LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği) çalışmaları yaptığı ve hatta bu çalışmaların okullarda da yapılması yönünde taleplerinin olduğu biliniyor. Bu yöndeki çalışmaları birincil hedef edinen Eğitim-Sen’in bünyesinden tacizci öğretmenlerin çıkması kamuoyunun zihninde eğitimcilerin liyakatini sorgular oldu. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.