Eğitim-Sen’li tacizci müdür yardımcısı tutuklandı

Eğitim-Sen’li tacizci müdür yardımcısı tutuklandı

Diyarbakır’da bir ortaokulda 10 yaşlarındaki öğrencileri taciz ettiği ortaya çıkan Eğitim-Sen’li müdür yardımcısı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Fevzi Çakmak Ortaokulunda 10 yaşlarındaki bazı kız öğrencilerini taciz ettiği ortaya çıkan ve Eğitim-Sen’li olduğu öğrenilen Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Sanlı tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Sanlı (60) 10 yaşlarındaki kız öğrencilerini ailevi meseleleri konuşmak bahanesiyle tek tek sınıfa alarak cinsel tacizde bulundu. Taciz edilen çocuklar, tuvalette kusmaya, hal ve hareketlerinde bozukluklar ortaya çıkmaya başlayınca diğer öğretmenler tarafından fark edildi.

Olayın tüm okul tarafından duyulmasının ardından öğrenci velileri okulu bastı. Sanlı’nın ise Eğitim-Sen üyesi olduğu ortaya çıktı.

Başlatılan adli ve idari soruşturma kapsamında gözaltına alınana Sanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.   

Tacize uğrayan Fevzi Çakmak Ortaokulu’nun öğrencileri ise yaşadıkları şoku atlatamıyor. Öğrenci velileri, müdür yardımcısının en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istedi.

Eğitim-Sen yoğun LGBTİ faaliyetleriyle son günlerde öne çıkıyor

Birçok skandal ile gündeme gelen Eğitim-Sen’in, yoğun LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği)'nin faaliyetlerini okullara taşımaya çalıştığı  ve bu yönde taleplerinin olduğu biliniyor. Bölge insanının örf ve adetlerine terş düşen bu tür ahlaksız girişimleri  birincil hedef edinen Eğitim-Sen’in bünyesinden tacizci öğretmenlerin çıkması, kamuoyunun zihninde eğitimcilerin liyakatini sorgular oldu.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.