"Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" Gaziantep'te verildi

"Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" Gaziantep'te verildi

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ve bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" töreni Gaziantep'te yapıldı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yürüttüğü, 6 pilot okulda 2 bin 535 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen "Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At" projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen ödül töreninde Gaziantep’ten, Adıyaman’dan ve Şanlıurfa’dan projeleri ile ödül kazanmayı hak eden okullara ödülleri verildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Ülkü Kayaharman, "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ni 5 yıldır ülkemiz genelinde başarılı projelere armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl da Güneydoğu Anadolu Bölgemizde, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa ferdi ve kurumsal dalda 6 proje ödüle layık görüldü." dedi.

Kayaharman, "Eğitim sistemi birçok öğeden oluşan dinamik değişim, dönüşüme açık yapılardır. Bugün geldiğimiz noktada ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ eğitim ve öğretim alanında farklı, özgün oluşumları kendine görev bilmiş, alışılmışın sınırlarını zorlayan, idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve tüm diğer paydaşlarımız için değerli bir motivasyon aracı olma konumuna gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de konuşmasında Hz. Muhammed’in "İki günü bir olan zarardadır" hadisini hatırlatarak, "Biz de bu anlayışla her gün yeni değerler üretmeye, yeni projelere imza atmaya gayret ediyoruz. Sayın valimizin öncülüğünde gazi şehrimizde mükemmel bir kurumlar arası işbirliği var. ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At’ projesi de bu işbirliğinin en güzel örnekleri arasında gösterilebilir. Bugün bu ödülü almaya hak kazanan 6 projede emeği geçen herkesi ben tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da projede emeği geçen tüm kurum temsilcilerine ve öğrenciler ile birebir ilgilenen herkese teşekkür ederek, projenin bu yıl ise il genelinde 60 okulda gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

Program ödül takdiminin ardından toplu hatıra fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Ödül törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Ülkü Kayaharman, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve öğrenciler katıldı.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.